Hirdetés
. Hirdetés

A Tencent a felhő növekedésére fogad külföldön, miközben a videojáték-üzletágát megviseli a válság

|

A Tencent közölte, hogy új felhőalapú számítástechnikai termékeket fog bevezetni a tengerentúli piacokra, miközben új növekedési lehetőségeket keres az online videojáték-üzletág lassulása idején.

Hirdetés

A Tencent kifejezetten a Kínán kívüli piacokat célzó felhőalapú termékeket, köztük egy felhőalapú audio- és videotermékekből álló csomagot mutat be. Ez a lépés annak felismerését jelzi, hogy a Tencentnek új növekedési forrásokat kell találnia külföldön, mivel Kína gazdasága lassul. A Covid-járvány okozta folyamatos nyomás mellett a kínai technológiai cégeknek otthon is keményebb szabályozási környezettel kell szembenézniük.

Különösen a Tencentnek ártott az online játékokra vonatkozó szigorúbb szabályozás. Tavaly Peking olyan előírásokat vezetett be, amelyek heti három órára korlátozták a 18 év alattiak online játékokra fordítható idejét. A szabályozó hatóságok több hónapra befagyasztották a játékok engedélyezését is, ami azt jelentette, hogy az olyan vállalatok, mint a Tencent és a rivális NetEase nem tudtak új játékokat indítani és pénzzé tenni.

Bár vannak arra utaló jelek, hogy a játékokkal kapcsolatos szigorításnak mostanra vége lehet, a Tencent megérezte a hatását. A belföldi online játékokból származó bevétele 7 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A Tencent második legnagyobb bevételi forrását adják az online játékok, így az ebben a szegmensben bekövetkező lassulás az általános növekedést is hátráltatja.

Hirdetés

A sencseni székhelyű vállalat a felhőalapú számítástechnikát tekinti olyan területnek, amelyen fel tudja venni a fonalat. A cég fintech és üzleti szolgáltatások üzletága, amely magában foglalja a felhőalapú számítástechnikai részlegét is, 4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

A kínai technológiai óriáscégek nemcsak az új üzletágakban keresik a növekedést, hanem új bevételi forrásokat is keresnek a tengerentúlon. Az Alibaba e-kereskedelmi vállalat például az AliExpress és a Lazada márkáját használta fel a külföldi terjeszkedésre, míg a Tencent nagy sikereket ért el online játékaival. Most a Tencent a felhőalapú számítástechnikára épít. A bemutatott termékek olyan audio- és vizuális szolgáltatásokra összpontosítanak, mint az e-kereskedelemhez vagy az online találkozókhoz szükséges élő közvetítés.

Ezekkel olyan cégeket céloznak meg, amelyeknek kifejezetten ezekre a szolgáltatásokra van szükségük, de nem feltétlenül akarják fenntartani ennek infrastruktúráját. A Tencent stratégiája a Kínában jelen lévő globális cégek, valamint a külföldön terjeszkedő kínai vállalatok felkarolására összpontosíthat. Az olyan vállalatok, mint a BMW, már most is használják a Tencent felhőtermékeinek egy részét.

Ahogy a kínai cég a tengerentúlon terjeszkedik, belép egy erősen versenyző felhőalapú számítástechnikai piacra, amelyet az amerikai óriások, az Amazon és a Microsoft uralnak. A Tencent a felhőalapú számítástechnikai térnyerése viszonylag későn indult el nemzetközileg a rivális Alibabához képest, amely az elmúlt néhány évben már terjeszkedett Kínán kívül is. Mostanra az Alibaba a világ öt legnagyobb felhőalapú számítástechnikai cégének egyike a CNBC beszámolója szerint.

https://www.cnbc.com/2022/11/30/tencent-bets-on-cloud-computing-growth-abroad-amid-gaming-slowdown.html

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.