Hirdetés
. Hirdetés

A tőzsdei nagykutyák ismét a bigtech-cégekre fogadnak

|

A technológiai és növekedési részvények az elmúlt hetekben az év brutális első felét követően "sikítva" tértek vissza.

Hirdetés

A Two Sigma Investments, a Hudson Bay Capital Management és a Soros Fund Management azok a kiemelkedő fedezeti alapok, amelyek az elmúlt negyedévben részesedéseket szereztek a legnagyobb technológiai vállalatokban, és ezzel úgy pozicionálták magukat, hogy potenciálisan profitáljanak a részvények közelmúltban visszatért növekedéséből.

A Two Sigma Investments például valamivel több mint 1,5 millió részvényt tartalmazó új pozíciót vett fel a Facebook-szülő Meta Platformsban. A csomag, amely az értékpapír-bejelentések szerint június végén 248,5 millió dollárt ért.

A Hudson Bay Capital június végén 4,66 millió darab részvénnyel vett fel új pozíciót vett az Apple-ben közel 638 millió dollár értékben, míg a Soros Fund Management a Teslában 30 ezer darab részvényt szerzett 20,1 millió dollár bejelentéskori értékben.

Hirdetés

A Meta Platform részvényei 12,1 százalékot emelkedtek eddig ebben a negyedévben, az Apple 26,6 százalékot, a Tesla részvényei pedig 37,8 százalékot. A 13-f-ként ismert negyedéves bejelentések egyike annak a kevés módnak, amelyekkel a fedezeti alapok kötelesek közzétenni hosszú pozícióikat, de nem feltétlenül tükrözik az aktuális részesedéseket.

A technológiai és növekedési részvények az elmúlt hetekben az év brutális első felét követően "sikítva" tértek vissza a Reuters szerint, mivel egyes befektetők arra fogadnak, hogy a Federal Reserve a korábban vártnál kevésbé lesz kemény az elmúlt negyven év legsúlyosabb inflációjának megszelídítéséért folytatott harcban.

A Russell 1000 Growth index, amelyben a technológiai részvények dominálnak, 17,6 százalékkal emelkedett a folyó negyedévben, szemben a Russell 1000 Value index 10,5 százalékos emelkedésével. A technológiai részvények fő piaca, a Nasdaq 19 százalékos emelkedést mutat.

A mega-cap technológiai vállalatok mellett az alapok új pozíciókat vettek fel kisebb növekedési és technológiai cégekben is. Soros például 300 ezer darab Uber Technologies részvényt vett, amelyek a negyedév végén 6,1 millió dollárt értek, míg a Two Sigma június végén 10,6 millió darab Snap részvényt vásárolt mintegy 140 millió dollár értékben. A Snap részvényei a negyedév eddigi részében 6,7 százalékot estek, míg az Uber részvényei ugyanezen időszak alatt közel 59 százalékot emelkedtek - írja a Reuters.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.