Hirdetés
. Hirdetés

A választás szabadsága

|

Az Aruba Cloud Object Storage felhőalapú tárolószolgáltatásával a vállalatok eldönthetik, hogy adataik mely európai adatközpontokba kerüljenek. Az elosztott, hibatűrő infrastruktúrára épülő, többszörösen redundáns adattárolás a biztonság, az üzletmenet-folytonosság és a törvényi megfelelés követelményeinek teljesítését egyaránt megkönnyíti. x

Hirdetés

Felhőszolgáltatások kapcsán a felhasználók aggályosnak érezhetik, hogy nincs rálátásuk, a szolgáltató pontosan mely adatközpontjában tárolja adataikat. Az Aruba Cloud Object Storage tárolószolgáltatása maradéktalanul eloszlatja ezeket az aggodalmakat, mivel felhasználói egyedülálló módon szabadon eldönthetik, hogy adataik mely adatközpontba kerüljenek.

Hirdetés

Az Aruba Cloud Object Storage IaaS (Infrastructure as a Service) modellben működő, felhőalapú tárolószolgáltatás az adatközpontok nemzetközi hálózatára épül, amelyek Európában jelenleg öt országban, a Cseh Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban üzemelnek.

 

Az Aruba a létesítmények mindegyikében azonos technológiai paraméterek szerint kialakított tárolókörnyezetben kezeli az ügyfelek adatait, de mindig az adott országban hatályos jogszabályokkal összhangban. A szolgáltatás az adatokkal együtt szabadon hordozható az adatközpontok között, ezért a vállalatok saját megfelelőségi és más követelményeik, illetve adatbiztonsággal és elérhetőséggel összefüggő elvárásaik szerint választhatnak a földrajzi helyszínek között.

Három a biztonság
Elosztott, intelligens rendszerével az Aruba Cloud Object Storage öngyógyító módon teljes hibatűréssel biztosítja a felhőben tárolt adatok mindenkori sértetlenségét és elérhetőségét. A tárolószolgáltatás ugyanis automatikusan több példányban és több tárolószerveren helyezi el a feltöltött adatokat. A rendszer API S3 kompatibilis, így a szolgáltatás a protokollt támogató klienseszközök széles körével elérhető, és a felhőben tárolt adatok más szolgáltatókhoz is átvihetők.

 

Miután a felhasználó feltöltött egy fájlt a kiválasztott adatközpontban működő tárhelyre, az Aruba Cloud Object Storage rendszere automatikusan létrehozza a fájl két további másolatát, és azokat véletlenszerűen kiválasztott lemezekre menti, különböző szervereken. Ha egy lemez meghibásodik, a rendszer öngyógyító funkciója automatikusan újabb másolatokat készít az ott tárolt adatokról egy további meghajtón.

Az adatok így mindenkor három példányban elérhetők, ami jelentősen növeli a biztonságot, mert a tárolóinfrastruktúra bármely pontja hibásodik is meg, az nem érinti az adatok elérhetőségét. Hasonló módon a tárolókörnyezet frissítése, karbantartása miatt sem kell szüneteltetni a szolgáltatást. Nem utolsósorban az elosztott architektúra nagyobb teljesítményt kölcsönöz a szolgáltatásnak, amely rövidebb válaszidőkkel teljesíti az adatlekérdezéseket.

Archiválástól a katasztrófa-elhárításig
Kivételes képességeivel az Aruba Cloud Object Storage számos üzleti igény kiszolgálására előnyös megoldással szolgál a tartalom archiválásától és megosztásától kezdve az adatelemzésen és biztonsági mentésen át a katasztrófaelhárításig.

A vállalatok a tartalom típusától és mennyiségétől függetlenül akár teljes tárolóinfrastruktúrájukat a felhőbe vihetik az Aruba Cloud Object Storage szolgáltatással, ahol a tárkapacitást rugalmasan, egyszerűen és gyorsan méretezhetik aktuális igényeiknek megfelelően. Az adatközpontok földrajzi elhelyezkedése az üzleti tartalom megosztását is megkönnyíti, mivel a felhasználók a hozzájuk legközelebb eső szervereken érhetik azt el. Különösen nagyméretű fájlok, például videótartalom esetében ez jelentős mértékben javíthatja a felhasználói élményt.

 

A Big Data analitikai alkalmazások különböző típusú adatok nagy és változó mennyiségének közel valós idejű elemzését is megkövetelhetik. Házon belül csak rendkívüli ráfordítások mellett biztosíthatja egy-egy vállalat az ehhez szükséges feldolgozási teljesítményt és tárkapacitást. Az Aruba Cloud Object Storage segítségével mindez egyszerűen és rugalmasan, a tényleges teljesítmény- és kapacitásigényekhez igazodva, költséghatékonyan megoldható.

Hasonló módon az Aruba Cloud Object Storage az adatok mentéséhez és archiválásához is rugalmasan méretezhető és nagy teljesítményű platformot kínál, amellyel a vállalatok nemcsak nagyobb költséghatékonyságot, hanem sokkal magasabb biztonsági szintet is elérhetnek, mint a házon belül kialakított, hagyományos megoldásokkal.

Miután a feltöltött adatokat és fájlokat mindenkor sértetlenül megőrzi és elérhetővé teszi, az Aruba Cloud Object Storage az egyedi katasztrófaelhárító megoldások biztos pilléreként is megállja helyét. Ha a házon belüli rendszerek valamilyen okból kiesnek, a vállalatok a felhőben lévő adataikat referenciaként használva gyorsan visszaállíthatják az üzletmenetet.
Az Aruba mindehhez rugalmas fizetési konstrukciókat dolgozott ki. A vállalatok havidíjas előfizetés vagy a felhasznált tárhely és a kimenő adatforgalom alapján történő elszámolás mellett is használhatják a szolgáltatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.