Hirdetés
. Hirdetés

A válság miatt ragaszkodunk a Windows XP-hez

|

Bár egy éven belül megszűnik a 11 éves operációs rendszer támogatása, a cégek ragaszkodnak hozzá.

Hirdetés

A Windows XP a támogatását illetően kevesebb mint 12 hónap múlva elsötétül, így a Microsoft mindent megtesz, hogy sürgesse az átmenetet az újabb operációs rendszerek felé. A redmondiak persze örülnének, ha a 11 éves rendszert a Windows 8-ra váltaná le mindenki, ez utóbbinak amúgy sem ártana néhány plusz felhasználó.

Az elemzők szerint hiába folytatódik a trend, hogy a felhasználók ragaszkodnak az XP-hez, ez nem amiatt van, mert a Windows 8 nem érdekli őket. A gazdasági helyzet komoly tényező a kérdésben, ugyanis a legtöbb cég egyszerűen nem hajlandó új operációs rendszerbe befektetni, amikor a jelenlegi még működik.

A Camwood szakértői szerint az előbbi nem meglepő az XP esetében. A jelentésük szerint a brit vállalkozások 42 százaléka már megkezdte az átállást újabb OS-re, de ezeknek csak a fele válthat ténylegesen 2014. tavaszára. Az IT-vezetők 16 százaléka még azt is bevallotta, hogy egyszerűen nincs pénzük az XP-ről frissíteni. 

Mindez talán azt jelzi, hogy korai a Microsoft 2014. április 8-i határideje. A Net Applications adatai szerint egyébként a Windows XP több mint 38 százalékos részesedéssel bír a piacon, míg a Windows 8 alig van 3 százalék fölött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.