Hirdetés
. Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően teljesített a HP

|

A vállalat nagyjából stabilan zárta legutóbbi negyedévét, hiszen az épp kissé gyengébben teljesítő üzletágak miatt kieső bevételt behozzák a vállalati PC laptopok frontján.

Hirdetés

A HP vezérigazgatója, Enrique Lores piaci elemzőknek tartott tájékozgatójában részletezte, hogy milyen területeken hogyan teljesít a cég és eszerint egyelőre a részvényeseknek még nem kell elkezdeniük aggódni a befektetéseikért. Bár irodai eszközök terén valóban produkált bevételkiesést a cég, a távmunkára való tömeges átállással keletkező eszközkereslet a vállalat malmára hajtotta a vizet.

Hirdetés

A vállalat negyedik negyedéves bevételei azt mutatják, hogy komolyan változó környezetben is stabil bevételeket képesek hozni, ezzel pedig felülmúlták az elemzések elvárásait és a saját üzleti előrejelzésüket egyaránt. Lores kifejezetten erős időszaknak nevezte ez elmúlt három hónapot: szerinte az eredményei alapján biztosan ki meri jelenteni, hogy 2021-ben és utána is biztosítható a cég hosszú távú növekedése és a részvények értékének emelkedése.

Az októberben lezárult pénzügyi negyedében 15,26 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el, amely mindössze egy százalékos csökkenés a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ez kifejezetten figyelemre méltó, hiszen az elvárások, többek között a koronavírus és az általános gazdasági visszaesés miatt 14,71 milliárdot vártak, így nem kevéssel sikerül túlugrani az elvárásokat.

Az asztali gépekből és munkaállomásokból származó bevételek erőteljesen, 28 és 45 százalékkal estek be a tavalyi évhez képest. Emellett a nyomtatók eladásai is 3 százalékkal csökkentek a 2019-es évvel összevetve, azonban az előző hónapi eredményekhez képest megduplázódott - tehát az idei év első kárvány-sújtotta időszakát máris sikerült kijavítani.

A laptopok viszont nagyon sikeresek, az innen származó bevételek 18 százalékkal nőttek, valamint a fogyasztói prémium PC-k terén is 29 százalékos növekedést sikerült produkálni. A legszembeötlőbb emelkedést szintén a lakossági téren, a kijelzők és egyéb kiegészítők terén sikerült elérni, ezek 59 százalékkal termeltek több pénzt a tavalyi hsonló negyedévhez képest. A Chromebookokat külön kiemelte a vezérigazgató, ezek eladásai ugyanis megduplázódtak.

Ha a 2021-es évet nézzük, akkor Lores szerint a jó teljesítmény fenntartható, azonban növekedésüknek komoly gátat szab a folyamatos alkatrészhiány, mellyel idén is küzdöttek és ez a jövőben sem látszik változni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.