Hirdetés
. Hirdetés

A Vatera az év internetes kereskedője

|

A Vatera online piactér lett a 2006-os év internetes kereskedője; a szakmai zsűri a legígéretesebbnek a PPO egyenlegfeltöltő portált találta.

Hirdetés

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), az Inter-Európa Bank (IEB) és a Kirowski Rt. tavaly adták át először az Év Internetes Kereskedője díjat. Akkor a Bookline diadalmaskodott, s a Bortársaság találtatott a legígéretesebbnek. Idén a 10 esélyes közé ismét bekerült a Bookline online könyváruház, amely azóta tőzsdére lépett. Rajta kívül versengett még a díjért a sikeres üzleti modellt felmutató DVDrent netkölcsönző, az Extreme Digital, a nemrégiben megújult Fotexnet, a speciális célcsoportot megcélzó Lencsebolt, a dizájnt a funkciónak alárendelő NetPincér, a közösségépítésben is kiemelkedő Surányihifi, valamint az Xpress DVD shop.

A szervezők tapasztalata szerint pozitív a fogadtatása a kezdeményezésnek, ráadásul top 10 versenyző alapján 1 év alatt hatalmasat fejlődött a piac. Kuthy Antal, az IVSZ elnökségi tagja szerint az elektronikus kereskedelem támogatása rendkívül fontos, mert nagyban megkönnyíti a kkv szektor piacra lépését - gondoljunk csak a lerövidült szállítási láncokra. A szakember úgy gondolja, hogy előrelépni leginkább az online fizetési rendszerekben lehet.

Starcz Ákos, az IEB eBusiness üzletágának vezetője elmondta, hogy mintegy 330 kereskedő használja a pénzintézet eKereskedelmi szolgáltatásait. Az IEB igyekszik tanácsaival segíteni partnereit. A szakember úgy látja, hogy a vásárlók részéről még mindig tapasztalható némi bizalomhiány, nem szívesen adják meg egy elektronikus boltban bankkártya-számukat. Az IEB éppen ezért bevezette az egyszer használatos kártyaszámokat, amelyek a vásárlás után vagy 48 órán belül elévülnek.

A zsűri a pozitívumok mellett, hiányolta, hogy bizonyos szolgáltatási szektorok (például turisztika) még mindig kevéssé vannak jelen az elektronikus piacon.

A nyertes a Paulin Kristóf, belsőépítész által tervezett, Mőbiusz szalagot ábrázoló díj mellett, hirdetési csomagot kapott a médiatámogatóktól, amelyhez a Kirowski vállalja a bannerek megtervezését. Emellett természetesen egy évig viselheti az Év Internetes Kereskedője címet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.