Hirdetés
. Hirdetés

A Viber tulajdonosa és a Temenos felhőbe viszik Európában a banki szolgáltatásokat

|

Ez teremti meg ugyanis számukra a banki szolgáltatásaik skálázásához és bővítéséhez szükséges rugalmasságot.

Hirdetés

A Rakuten Europe Bank a Temenos nyílt platformját alkalmazza az összeállítható banki szolgáltatásokhoz. Az a célja, hogy javítsa az ügyfélélményt, felgyorsítsa az új fizetési termékek fejlesztését és új piacokra lépjen be.

A banki szoftverekkel foglalkozó svájci társaság, a Temenos bejelentette, hogy a Rakuten Europe Bank - amely a Viber üzenetküldőt is birtokló Rakuten csoport része - a Temenos Banking Cloudon keresztül fog banki szolgáltatásokat nyújtani, köztük a Rakuten Payt. A bank az együttműködéstől azt reméli, hogy felgyorsíthatja a növekedését szerte Európában. A japán Rakuten cégcsoport, amely világszerte több mint 70 vállalkozást tömörít, így is hatalmas, egy tulajdonképpen egyedülálló ökoszisztéma, amely rengeteg szolgáltatást nyújt több mint 1,6 milliárd regisztrált ügyfelének.

Hirdetés

A Temenos nyílt platformjára való áttérés az összeállítható banki szolgáltatások területén a már említett előnyök mellett masszív skálázhatóságot is nyújt a bank számára, amely az ügyfelek aktivitásából folyamatosan keletkező hatalmas adatmennyiség elemzésének segítségével javíthatja a szolgáltatások online élményét.

A Temenos Banking Cloud rugalmas, biztonságos és a banki előírásoknak teljes mértékben megfelelő szolgáltatást nyújt a Rakuten Europe Bank számára Luxemburgban, Európa egyik legszigorúbban szabályozott banki piacán. A Rakuten Europe Banknál a genfi vállalat felhőcsomagjának bevezetése magában foglalja a Temenos Banking Services előre összeállított fizetési és számlavezetési szolgáltatásait.

Toshihiko Otsuka, a Rakuten Europe Bank vezérigazgatója közölte, hogy a Temenos Banking Cloudra való áttérés fontos mérföldkő a pénzintézet számára az európai terjeszkedés során. Ez teremti meg ugyanis számukra a banki szolgáltatásaik skálázásához és bővítéséhez szükséges rugalmasságot. "Végső soron az a célunk, hogy még több értéket és innovációt nyújtsunk, és ezzel javítsuk tagjaink élményét a régióban" - jelentette ki.

Max Chuard, a Temenos vezérigazgatója rámutatott, hogy a Temenosnál osztják a Rakuten innovációs elkötelezettségét. A Rakuten választásában valószínűleg szerepet játszott, hogy a Temenos Banking Cloud nyílt és biztonságos felhő-natív platformot kínál a banki képességek méretarányos összeállításához, bővítéséhez és telepítéséhez. E szolgáltatások előre konfigurált és előre összeállított banki képességekből, valamint a Temenos Exchange-ből származó, opcionális integrált harmadik féltől származó megoldásokból állnak. Ez segít a növekvő ügyfélelvárásoknak megfelelő innovatív termékek gyorsabb piacra juttatásában, miközben csökkenthetők a fejlesztési költségek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.