Hirdetés
. Hirdetés

A Warner erős next-gen DVD eladásokra számít az idén

|

A Warner Home Video közzétette idei évre vonatkozó előrejelzéseit, melyekből az derül ki, hogy 2006 utolsó negyedében 750 millió dolláros bevételt remélnek a következő generációs Blu-ray és HD DVD médián forgalmazott filmekből.

Hirdetés

"Október és december között legalább 250, de akár 750 millió dollár összbevétel is származhat az újgenerációs DVD-ken megjelenő mozifilmekből." - mondta Steve Nickerson, a Warner Home Video piacmenedzsmentjének alelnöke. A vállalat április 18-ig három filmet szeretne HD DVD-n kiadni.

Azt azért nem árt tudni, hogy jelenleg a teljes otthoni videózás piac évi 24 milliárd dolláros üzlet. Ráadásul az áprilistól szeptemberi tartó időszakra csak 35-40 milliós bevételeket remélnek az újgenerációs adathordozóktól. Az év végi ugrást a karácsonyi szezontól várják.

A minap kiderült, hogy a Sony új játékgépe, a PlayStation 3 novemberig nem jelenik meg. Mivel a konzolban Blu-ray lejátszó van, tőle várják, hogy igazán elterjeszti az új formátumot. Így aztán érthető, ha a Warner a Blu-ray lemezes filmjeit csak nyár elejére időzíti, legalább másfél hónappal HD DVD-s címei után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.