Hirdetés
. Hirdetés

A Waze együttműködik a Tour de France-szal, de nem csak a versenyen

|

Gyorsan felszínre hozza az olyan közlekedési problémákat, mint amit például a mezőny elhaladása okoz.

Hirdetés

A Tour de France kerékpáros körverseny mezőnye idén 109. alkalommal fut ki az országutakra. A verseny egy 13 km-es egyenkénti indításos időfutammal kezdődik Koppenhágában július 1-én, a befutó pedig július 21-én lesz Párizsban. A mezőny az első három szakaszt Dániában teljesíti. A 4. szakasztól - amelyet Dunkerque és Calais között kell teljesíteni - a verseny már tényleg Franciaországban folytatódik, amibe még beékelődnek belga és svájci szakaszok is.

A Tour de France közvetlenül befolyásolja majd a forgalmat Franciaország és a szomszédos országok egyes, amúgy is zsúfolt útjain. Ebben segíthet a Waze, mert gyorsan felszínre hozza az olyan közlekedési problémákat, mint amit például a Tour de France mezőnyének elhaladása okoz. Az izraeli cég már a Tour de France hivatalos partnere is, és már ebben a minőségében segíti a verseny alatt Franciaországon átutazó autósokat pontos utazási adatokkal.

Hirdetés

A Waze hároméves szponzori és partnerségi szerződést kötött a Tour de France-szal és a Tour de France Femmes avec Zwift nők számára kiírt francia versennyel. Utóbbi egy nappal a férfiak versenyének vége után, július 24-én indul és egy hétig tart. A kerekesek négy országban 4357 km-es távot tesznek meg, a férfiaknál 21 szakaszon/napon keresztül, míg a női verseny nyolc szakaszon zajlik.

A Waze-Tour de France partnerség közvetlen hatással lesz az általános franciaországi utazási információkra, illetve az alkalmazás segít a felhasználóknak a könnyebb közlekedésben, beleértve a versenyre való utazást és az onnan való távozást is.

A Waze a Tour hivatalos forgalomirányítója - közölte a vállalat. Ez azt jelenti, hogy a Google-höz tartozó népszerű navigációs alkalmazás eszközöket, adatokat és betekintést nyújt majd a versenyzők, a sportolók és a szurkolók számára egyaránt.

A vállalat a Tour de France-hoz kapcsolódó Waze-térképek frissítésén dolgozik. Önkéntes térképszerkesztők segítségével munkálkodik azon, hogy több mint 4000 kilométernyi útra vonatkozóan az útlezárásokat, a rajt- és célpontokat, ideiglenes parkolókat és élő forgalmi sebességet mutasson.

Ez az a fajta valós idejű információ a helyi forgalomról, amely a Waze-t olyan népszerűvé tette az autósok körében. Még ha valaki nem is rajong a Tourért, akkor is számolnia kell forgalmi zavarokkal azon a környéken, ahol valamelyik szakaszt tartják. Ráadásul nemcsak a sportolók versenyeznek a minél jobb pozíciókért, hanem a rajongók is a legjobb helyekért, akik azért utaznak, hogy élőben nézzék a versenyt.

A Waze a Tour szponzoraként támogatja a logisztikát, valamint négy biztonsági járművet és egy vendégautót üzemeltet a Tour de France karavánjában. Ezek azok az autók, amelyek minden egyes szakaszon a versenyzők előtt járják be az útvonalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.