Hirdetés
. Hirdetés

Szárnyalt a Windows 10 januárban

|

Második legnagyobb havi részesedésnövekedését könyvelhette el 2020 első hónapjában a Windows 10 operációs rendszer, ami nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy január 14-én kapta meg utolsó biztonsági frissítését a nyugdíjba vonuló Windows 7.

Hirdetés

A webstatisztikus Net Applications adatai szerint a Windows 10 3,7 százalékponttal 57,1 százalékra növelte részesedését az összes személyi számítógép vonatkozásában az elmúlt hónapban. A windowsos PC-k háziversenyében pedig 64,8 százalékon áll a szoftver.

Hirdetés

Immár több mint három hete megszűnt a Windows 7 támogatása, de a vállalatok legfeljebb még három évig a fizetős Extended Security Updates (ESU) program keretében vásárolhatnak hozzá biztonsági foltokat.

A magára hagyott Windows 7 négy százalékpontos csökkenéssel, de még mindig nagyon magas, 25,6 százalékos részesedéssel zárta a januárt az összes személyi számítógép vonatkozásában, míg a windowsok versenyében 29 százalékon áll. A havi csökkenés a legnagyobb mértékű volt 2016 augusztusa óta, és Windows 7 ugyanaarra a használati arányra vetette vissza, mint amilyennel a Windows XP rendelkezett, amikor 2004 áprilisában véget ért a támogatása. 

A NetApplications szerint a Windows 8/8.1-et a személyi számítógépek 4 százalékán, a macOS-t pedig a 9,7 százalékán futtatják. Az összes személyi számítógép 88,1 százaléka valamelyik Windows-változatot használja.   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.