Hirdetés
. Hirdetés

A Windows mindent visz!

|

Az IDC szerint a lecsatolható tableteké a jövő, és tarolni fog a Microsoft operációs rendszere.

Hirdetés

Az IDC elemző cég azt jósolja, hogy a Surface Pro 4-hez hasonló windowsos tabletek nemsokára kenterbe verik Androidot és iOS-t futtató vetélytársaikat.

A héten megjelent IDC-előrejelzés szerint idén a tabletpiac 5,9 százalékkal visszaesik, és az eladott táblagépek száma 195 millióra csökken. 2017-ben viszont bővülés várható, hála az olyan lecsatolható (billentyűzettel és anélkül is használható) tableteknek, mint amilyen a Google Pixex C, az Apple iPad Pro és a Microsoft Surface termékcsalád. 

2016-ban az IDC szerint a lecsatolható piacon a Windows alapú rendszerek az eladások 53,3 százalékát fogják besöpörni, 2020-ra pedig a Microsoft Windows részaránya eléri a 74.6 százalékot -- a maradékon az Android és az iOS osztozik 18,1 és 7,3 százalékkal.

Az IDC előrejelzésében hangsúlyozza, hogy a PC-piaci vásárlóerőt nem az okostelefonok fogják felszívni: az asztali rendszerek és noteszgépek felhasználói a lecsatolható, nagy képernyős tabletek felé lépnek tovább, és a Windows 10-nek itt sokkal jobbak az esélyei, mint vetélytársainak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.