Hirdetés
. Hirdetés

A Windows Phone miatt perlik a Nokiát

|

Egy csütörtökön benyújtott csoportos kereset szerint a finnek átverték a befektetőiket.

Hirdetés

A nemrég szabadalomháborút indított Nokia a tervezettnél több ügyvédet lesz kénytelen felfogadni a közeljövőben, hiszen csütörtökön egy frusztrált egyesült államokbeli befektetőjük egyelőre meg nem határozott összegű kártérítés reményében csoportos pert indított a mobilgyártó ellen.


A Robbins Geller Rudman & Dowd ügyvédi iroda által képviselt Robert Chmielinski szerint a Nokia nyilvánvalóan átverte a befektetőit azon ígéretével, miszerint a Windows Phone operációs rendszerre való átállás újra stabil pénzügyi pályára fogja állítani a vállalatot, ezen állítását véleménye szerint remekül alátámasztja a finnek hatalmas veszteséggel zárult első negyedéve.


Meglepő módon az úriember által felhozott vádak közt az is szerepel, hogy a gyártó április 21-ig 100 dollár értékű kártérítést adott az összes egyesült államokbeli Lumia 900 vásárlónak, miután szoftveres hibából fakadóan egyes Mexikóban legyártott modelleknél megszakadhatott a telefonok hálózati kommunikációja – így átmenetileg egyrészt ingyen osztogatva a mobilt, másrészt 16 százalékkal gyengítve a részvények árfolyamát.


A Nokia állítása szerint a felhozott vádak alaptanok, és ezt a tárgyalóteremben is be fogják bizonyítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.