Hirdetés
. Hirdetés

A Yahoo inkább az AOL-lel egyesülne

|

Az internetes cég a Google-lel vagy a Disneyvel való összeolvadás lehetőségét is mérlegeli, hogy meghiúsítsa a Microsoft felvásárlási szándékát.

Hirdetés

A hírt a Sunday Times ma közölte internetes oldalán, források megnevezése nélkül. A londoni lap szerint a Yahoo a Goldman Sachs & Lehman Brothers egyesült államokbeli befektetési bank tanácsadóival közösen keresi a kiutat abból a helyzetből, amely a Microsoft tíz nappal ezelőtti, kéretlen ajánlata nyomán alakult ki.

Ezzel kapcsolatban az első - szintén nem hivatalos - reakció az volt, hogy a Yahoo igazgatótanácsa szerint a Microsoft vételi ajánlata mélyen alulértékeli a céget. Ezt a hétvégén felröppent, és a Wall Street Journal mai számában olvasható hírt a Yahoo ma hivatalosan is megerősítette. A közlemény hozzáteszi, hogy a vállalat igazgatótanácsa további stratégiai lépéseket fontolgat.

Az internetes cég vezetői testülete szerint a részvényenkénti 31 dolláros, összesen 45 milliárd dolláros ajánlat mélyen alulértékeli a vállalatot. Jólehet a Microsoft - miként arról mi is beszámoltunk - csinos, 62 százalékos felárat kínált a Yahoo papírjainak hó eleji értékéhez képest. A WSJ forrása szerint az igazgatótanács 40 dollár feletti részvényenkénti vételárat tartana méltányosnak, ami a Microsoft számára legalább 12 milliárd dollárral növelné a tranzakció költségeit.

Az elemzők abban egyetértenek, hogy a szoftvercég ebben a helyzetben valószínűleg nem az ellenséges felvásárlás útját választja majd. Magasabb árajánlat valószínűsíthető, de kérdés, hogy a Microsoft meddig hajlandó emelni a tétet. A Yahoo részvényárfolyama több mint két éve 40 dollár alatt mozog, így ezt az összeget aligha fizetné meg a szoftvercég a papírokért. Annál is inkább, mert a piac eleve úgy ítéli meg, hogy túl sokat kínált a Yahoo-ért: a február 1-i bejelentés hírére a Microsoft részvényeinek értéke 12 százalékkal csökkent.

Az igazgatótanács döntését a Yahoo várhatóan ma hivatalosan is bejelenti. Egyelőre csak annyi látszik biztosnak, hogy elhúzódó alkudozásra lehet számítani.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.