Hirdetés
. Hirdetés

A YouTube riválisa fizet a videókért

|

Egy új videofeltöltő oldal, az Eefoof.com egyedülálló módon osztalékot ajánl a felhasználóknak az általuk publikált videók bevételéből.

Hirdetés

Mindeközben a többi hasonló oldal osztalék nélkül is azért küzd, hogy végre profitot termelhessen. "Az internetes tartalmak gyártóit meg kell fizetni a munkájukért, nem pedig másoknak kell belőle hasznot húzni" - áll az Eefoof.com közleményében. Az egyelőre tesztüzemben futó oldal jelenleg azzal hirdeti magát, hogy jutalékot fizet az oda feltöltött videók által generált hirdetési bevételekből az anyag feltöltőjének, akár hónapról hónapra is.

Jelenleg a YouTube a legmarkánsabb szereplője ennek a piacnak, de emellett legalább százötven kisebb vállalat is próbál érvényesülni. A valamivel több, mint egy éve debütált YouTube sem rendelkezik még egészen világos üzleti modellel, míg mások, például a Guba azt állítja, hogy nyereségesen műkökdik (nem is csoda, hiszen nemrég megállapodást kötött a Warnerrel az általa készített filmek fizetős szolgáltatásáért).

Az Eefoof.com egyetlen esélye így csak az marad, ha a jutalékrendszer népszerűnek bizonyul a felhasználók részéről, s az emiatt növekedő látogatószámot a bevételek növelésére sikerül fordítani. A legkisebb kifizethető összeg huszonöt dollár lesz PayPal rendszeren keresztül. Hozzátették amúgy, hogy bárkinek bármiért nem fizetnek. Figyelemmel kísérik, hogy valóban szerzői jogok által nem védett anyagok kerülhetnek csak fel az oldalra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.