Hirdetés
. Hirdetés

A Zinemath Zrt.-be fektetett a Docler

|

A digitális mozgóképfeldolgozást forradalmasító vállalkozással bővült a Docler befektetési portfoliója.

Hirdetés

A tőkeemeléssel a Docler többségi tulajdonrészt szerzett a Zinemath Zrt.-ben, amelyben a Centrál csoporthoz tartozó CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap az első körös pénzügyi befektető.

Hirdetés

A Zinemath innovatív és diszruptív fejlesztése hatalmas piaci lehetőség előtt áll. A zLense professzionális kamerákkal kompatibilis eszköz, mely speciális szenzorkörnyezete segítségével valós időben képes a kamera által figyelt, vagy rögzített képet mélységi (z) információval kiegészíteni képkockáról képkockára. Ezen információk segítségével 3D modellt képes építeni a felvétel helyszínéről illetve a benne mozgó szereplőkről, továbbá pontos adatot szolgáltat a kamera mozgásáról, orientációjáról, mely minden filmes és televíziós trükk alapja. A zLense egy saját fejlesztésű hardver és szoftver megoldás, mely nem stúdiókötött, nem igényel semmiféle külső, bonyolult és drága szenzortámogatást, kézi kameraként is alkalmazható, segítségével távlati lehetőségek nyílnak a filmkészítés kreatív folyamataiban.

A zLense egyfajta paradigmaváltásnak tekinthető, amely forradalmasíthatja a TV- és filmipart. A piac mérete hatalmas, amelyen belül több szegmensben is robbanhat a Zinemath új technológiája. A zLense platform funkcionalitásában túlmutat a jelenleg használt technológiákon, alkalmazása egyszerűbb, radikálisan meggyorsíthatja a filmkészítési folyamatokat, és az eddigi eredmények alapján jelentős költséghatékonyságot jelent a virtuális effekteket használó produkcióknak. Így a ma még csak nagyobb költségvetéssel gazdálkodó filmekben elterjedt megoldások egy jóval szélesebb felhasználói kör számára válnak elérhetővé a zLense által.

 

A Docler tőkebefektetése részben a Zinemath már elért eredményeinek köszönhető, másrészt a technológia továbbfejlesztését és a globális piacépítést segíti elő.

„A Docler cégcsoporton belüli filmprodukciós tevékenység során felhalmozott tapasztalat és piacismeret jelentős hozzáadott érték lehet a Zinemath által létrehozott professzionális termékek továbbfejlesztéséhez és piacra lépéséhez. A filmeket és televíziós produkciókat készítő potenciális vevők fejével tudunk gondolkodni a termékről, amelyben véleményünk szerint egy „technológiai Oscar” ígérete is benne rejlik” – mondta Somkuti András, a Zinemath Zrt. igazgatósági tagja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.