Hirdetés
. Hirdetés

A Zoom 14,7 milliárd dollárért megveszi a Five9-et, hogy még több „boldogságot” nyújtson

|

A Five9 a Zoom első milliárdos akvizíciója.

Hirdetés

A Zoom videokonferencia platform 14,7 milliárd dollárért felvásárolja a Five9 felhőalapú kontakt center szoftvereket gyártó céget - jelentette be a vállalat.

"Folyamatosan keressük a módját, hogyan fejleszthetjük platformunkat, és a Five9 természetesen illeszkedik hozzá, amely még több boldogságot és értéket jelent ügyfeleinknek" - közölte Eric Yuan, a Zoom vezérigazgatója, aki arra számít, hogy az akvizíció nyomán még több ügyfelet tudnak szerezni.

Az üzlet feltételei szerint a Five9 a Zoom működési egységévé válik, Rowan Trollope vezérigazgató pedig a vállalat elnöke lesz, aki Yuan alá tartozik a hierarchiában. A Five9 egész éves bevétele 33 százalékkal, 435 millió dollárra nőtt 2020-ban az előző évhez képest.

Hirdetés

A Five9 a Zoom első milliárdos akvizíciója, és egy olyan időszakban történik, amikor a vállalat megpróbálja folytatni a koronavírus-járvány idején szerzett lendületét, amit az alapozott meg, hogy az emberek a lezárások alatt távolról dolgoztak vagy vettek részt az oktatásban. Most sokan legalább részben visszatérnek az irodákba. "A hibrid munkaerő irányába mutató trend az elmúlt évben felgyorsult, elősegítve a kontakt centerek felhőbe való átállását és az ügyfelek növekvő igényét a személyre szabott tapasztalatok iránt" - írta Yuan az üzletről szóló külön blogbejegyzésében.

A Zoom részvényárfolyama több mint háromszorosára nőtt a pandémia kezdete óta, de ez a növekedés kissé lassulni kezdett. A cég bevételei 326 százalékkal nőttek 2020-ban, 2021 első negyedévében pedig mintegy 191 százalékos, 956 millió dolláros növekedésről számolt be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.