Hirdetés
. Hirdetés

Adókérdés miatt nincs notebook Brazíliában

|

Az idei évben még nem kerülhetett a brazil piacra belföldi gyártású notebook.

Hirdetés

A dél-amerikai piac jelenleg nem a legjövedelmezőbb szektor a notebook-gyártók számára. A problémák között több tényezőt is fel lehetne hozni, az egyik legégetőbb azonban a jelenlegi adókulcsok mértéke. Ezek miatt ugyanis stagnálnak a noteszgépek eladásai az olyan területeken, mint Brazília.

Az egyes gyártók még nem tudtak a brazil piacra olyan laptopot szállítani, amely belföldi gyártású, egészen az idei év kezdete óta. Ennek az okát a Sao Paulo és az Amazonas államok közötti adókérdéseken alapuló vitákban kell keresni.

Bár Sao Paulo már beleegyezett a Manaus által tett javaslatokba, kérésekbe, a vita remekül mutatta meg azt, hogy milyen összetett a brazil adózási rendszer. A helyzetből a legrosszabbul a notebook-gyártó vállalatok jöttek ki, azonban legalább az elmondható, hogy vélhetően már nem kell sokat várni arra, hogy újra beinduljanak a szállítások.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.