Hirdetés
. Hirdetés

Adomány a látássérülteknek

|

Több millió forint értékben adományozott szoftvereket a rászorulóknak az Informatika a látássérültekért Alapítvány. Az Alapítvány tervei szerint idén megismétlik a kezdeményezést.

Hirdetés

Bruttó 22 millió forint értékben jutott hozzá jogtiszta operációs rendszerekhez, irodai program-csomagokhoz, képernyőolvasó és nagyító szoftverekhez a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és 20 tagegyesülete. Az Informatika a látássérültekért Alapítvány kuratóriuma az alábbi programokat adta át a szervezetek képviselőinek:

- 53 db JAWS for Windows 10.0 Professional képernyőolvasó program illetve frissítés
- 24 db MAGic 11.0 Professional képernyőnagyító szoftver illetve frissítés
- 79 db Windows operációs rendszer és
- 87 db Office irodai programcsomag.

 

 

 

Az adományozást a Microsoft és a Freedom Scientific cég támogatta, ebből a Microsoft adományok összértéke bruttó 10,8 millió forint, a Freedom Scientific cég által adományozott szoftverek összértéke bruttó 5,6 millió forint. Az Informatika a látássérültekért Alapítvány  adományának értéke szintén bruttó 5,6 millió forint.

Az adományokkal közel 60 ezer látássérült ember esélyegyenlőségéért küzdő 21 érdekképviseleti szervezet juthat munkáját segítő szoftverekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.