Hirdetés
. Hirdetés

Aggasztó a Google működése?

|

A Google-nak jóval átláthatóbbá kellene tennie működését ügyfelei és munkatársai felé - állapítja meg egy tanulmány.

Hirdetés

A felmérést a One World Trust civil szervezet készítette, ennek során 30 vállalatot, kormányközi szervezetet vizsgáltak. Ezek között a Google igen rosszul teljesített, 100-as skálán csupán 17 pontot kapott. Szintén rosszul szerepelt a PricewaterhouseCoopers International és az Interpol. A Google nem kommentálta a megállapításokat. Robert Lloyd, a vizsgálat vezetője elmondta: a keresőóriás "nem kezeli megfelelően a személyes adatok védelmét és más szempontokat, ami sok ügyfelet aggaszt". Lloyd hozzátette: az eredmények meglepték a felmérés készítőit, valamint az is, hogy a Google nem mutatkozott egyűttműködőnek az adatgyűjtés során.

A legjobb eredményeket az ENSZ Fejlesztési Programja (88 pont) és a General Electric érte el. A felmérés olyan kérdéseket vizsgált, mint a működés átláthatósága; a munkatársak és részvényesek részvételi lehetősége a döntéshozatalban; léteznek-e a szervezeten belül olyan mechanizmusok, amelyekkel mérni lehet a társadalmi, környezetvédelmi és más jellegű hatását; vannak-e olyan mechanizmusok, amelyekkel fogadni és megválaszolni lehet a panaszokat.

Az Interpol lyoni titkársága szerint a jelentés hitelessége megkérdőjelezhető, és a One Trust World módszerei sem teljesen átláthatóak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.