Hirdetés
. Hirdetés

Agymenőt igazolt az Intel az AMD-től

|

Az AMD grafikus guruját, Raja Kodourit sikerült átcsábítaniuk. Az erősítés is jelzi, hogy nagy dolgokra készülnek a grafikus lapkák piacán.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel kisebb bombát robbantott, mikor bejelentette, hogy a céghez szerződött az AMD grafikus guruja, Raja Koduri, aki egy csúcsszintű grafikai csapatot fog vezetni a lapkagyártó óriásnál.

Kodurit, aki a héten hagyta el az AMD-t, korábban az Nvidiával és az Intellel is hírbe hozták. Csak azt nem lehetett tudni, hogy PC-s grafikával, vagy valamilyen  határterülettel, például mesterséges intelligenciával fog-e foglalkozni.

  

Forrás: IDG News Service, Martyn Williams

Az Intel agresszív nyomulásra készül a grafikus processzorok szegmensében, és a legendás szakembertől itt vár nagyon sokat. Koduri 25 éve dolgozik a szakmában, legutóbb az AMD csúcsszintű grafikus lapkájának, a Vegának a fejlesztését vezette.

Az AMD-t látszólag nem rázta meg a veszteség, a cég szóvivője szerint erős a csapatuk. Ugyanakkor finoman utalt rá, hogy náluk is szokásban van olyan szerződéseket kötni az alkalmazottakkal, amelyek akkor is védik a cég bizalmas információit és szellemi tulajdonát, ha a munkatárs már odébbállt.

Az AMD és az Intel harca tehát folytatódik - reméljük, hogy  csak a piacon, és nem a bíróságon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.