Hirdetés
. Hirdetés

Agyon dolgozzák magukat az informatikusok

|

Átlagosan hetente 52 órát töltenek munkával az IT-részlegek munkatársai.

Hirdetés

Egy friss felmérés szerint a megkérdezett informatikusok 54 százaléka mondta azt, hogy hetente 40 óránál többet dolgozik, 18 százalékuk pedig arról számolt be, hogy 60 óránál is többet tölt munkával. Mindent egybevetve átlagos heti munkaidőnek 52 óra jött ki. A legkevésbé az államigazgatásban és az oktatásban tevékenykedők túlóráznak (37, illetve 33 százalék dolgozik többet hetente 40 óránál), míg az építőiparban és a gyártó üzemekben természetesnek tekinthető az 50 óránál hosszabb munkahét. Mivel a nagyobb - átlagosan 17 alkalmazottat foglalkoztató - IT-részlegeknél hatékonyabb a munkamegosztás a kollégák között, körükben inkább jellemző a túlóra nélküli munkavégzés, mint a kisebb IT-részlegek esetében.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.