Hirdetés
. Hirdetés

Akár 1,5 milliárd adóforintba is kerülhet az állam akvizíciója

|

A NISZ felvásárolta a valasztas.hu-t üzemeltető IdomSoftot.

Hirdetés

A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása alapján a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. 100 százalékos tulajdonába került a többek közt a valasztas.hu-t is üzemeltető IdomSoft Informatikai Zrt., miután a cég és állam illetékesei aláírták a részvényvásárlásról szóló dokumentumot.


A kormány november 6-án határozatot hozott arról, hogy megvizsgálják az IdomSoft közvetett állami tulajdonba vételének lehetőségét annak érdekében, hogy egyes, az állam működése szempontjából kiemelt fontosságú informatikai rendszerek működtetése, illetve folyamatos fejlesztése a jelenleginél költséghatékonyabb, ugyanakkor magasabb biztonsági szintű legyen. A cél az volt, hogy a vállalat a NISZ Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá kerüljön, és a nemzeti fejlesztési miniszter szakmapolitikai felügyelete mellett működjön. A kormányhatározat szerint a tranzakcióra legfeljebb 1,5 milliárd forintot szánt a kabinet.


A NISZ Zrt. közleményében ismertette: megvizsgálta az IdomSoft Zrt. megvásárlásának lehetséges formáit, illetve a tranzakcióval összefüggő kérdéseket, és azt követően a kormányhatározat, illetve a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján kezdte meg a megvásárlással kapcsolatos tranzakciót.


A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. fő tevékenysége 2007 óta teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása. A cég jogutódja az 1987-ben alapított KOPINT-DATORG Konjunktúra-, Piackutató és Informatikai Intézetnek. 2005 júliusa óta a társaság egyedüli tulajdonosa a magyar állam, azóta "zártkörűen működő" részvénytársaságként működik, 2008-ban a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vette át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.