Hirdetés
. Hirdetés

Alcatel: műholdat a Thales-nak

|

Az Alcatel újabb akadályt gördített el a Lucenttel való egyesülése elöl: megegyezett a francia illetékességű Thales vállalattala műholdas üzletág eladásáról.

Hirdetés

A francia kormány érdeklődéssel szemléli az Alcatel és a Thales kapcsolatát, hisz ez utóbbi cég a nemzeti hadászat terén is jelen van. Az Alcatel megállapodása a műholdas üzletág eladásáról a Lucentet segíti abban, hogy hozzáfogjon egy különálló projekthez az Egyesült Államok kormánya számára.

Az Alcatel megtartja az Alenia Space 67 és a Telespazio 33 százalékát az olasz Finmeccanica-val együtt. Ugyancsak megtartja a szállítási üzletágát, amiben elsősorban vasúti jelzőrendszereket fejleszt. Ezek a részlegek mintegy 900 millió eurót hoznak a francia cégnek.

Visszatérve a mostani eladáshoz, a Thales 673 millió eurót és 26.67 millió résztvényt ad sajátjai közül az Alcatelnek, amelynek ezzel 21.6 százalékra nő a részesedése. Az üzletet az év második felében szeretnék megkötni azután, hogy a szükséges jóváhagyások megtörténnek (többek között a Thales szakszervezetétől is). A Thales jelenleg közel 60.000 embert foglalkoztat, de a megállapodás következtében 11 ezer új alkalmazottal növekszik majd a vállalat. Az új alkalmazottak Kanadában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban dolgoznak majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.