Hirdetés
. Hirdetés

Apple: a második pénzügyi negyedév

|

A vállalat 36 százalékkal több Macet és 24 százalékkal több iPodot adott el, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

Az Apple közzé tette a 2007-es pénzügyi év 2007. március 31-én lezárult második negyedévének eredményeit. A cég 770 millió dolláros, azaz részvényenként 87 cent nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 410 millió dolláros, azaz részvényenként 47 cent nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 5,26 milliárd dollár volt, ami szintén jelentős növekedés a tavalyi 4,36 milliárdos forgalomhoz képest.

A bruttó árrés az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 29,8 százalékról 35,1 százalékra növekedett. A nemzetközi piacokon történő értékesítések egyébként a teljes forgalom 43 százalékát tették ki.

Az Apple a második negyedévben összesen 1 517 000 Macintosh számítógépet és 10 549 000 iPod MP3-lejátszót értékesített, ami az előbbieknél 36 százalékos, az utóbbiaknál 24 százalékos növekedést jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.