Hirdetés
. Hirdetés

Apple vs. Samsung! Lesz vége??

|

Az Apple beadta a bíróságra kérését, miszerint a Samsung kapja meg méltó büntetését, mivel a két cég közt húzódó perben a dél-koreai vállalat jogsértést követett el, amikor a bizonyítéknak számító régi iPhone és iPad terveket nyilvánosság elé tárta.

Hirdetés

Apple vs Samsung
Apple vs Samsung
Mi is foglalkoztunk korábban a témával; egy, a kaliforniai bíróságnak címzett levélben közölte az Apple, hogy sürgősségi indítványt kíván benyújtani, miután a Samsung jogi csapata belső információkat szolgáltatott ki. Ezeket a tervrajzokat illetve irományokat arra akarták felhasználni, hogy befolyásolják az esküdteket - írja az Apple; a vállalat szerint a bizonyítékok szándékos befolyásolása egyaránt helytelen és etikátlan.

Az Apple még 2011 áprilisában perelte be a Samsungot, azzal gyanúsítva, hogy a dél-koreai cég az iPhone-t és az iPadot másolta saját eszközeinek megtervezésénél, mind funkciók, mind a formaterv terén, ezért az Apple két és fél milliárd dollárnyi veszteség kárpótlását követeli. A Samsung erre egy másik indítvánnyal válaszolt, miszerint az Apple szabadalmakat sértett. A két eset össze lett vonva, kedden tartották a nyitó beszédeket a kaliforniai bíróság feje előtt.

Koh nem engedte a Samsungnak, hogy megmutassák az esküdteknek ezeket a dokumentumokat, azonban korábban a cég is terjesztette néhány médiában, ami kicsit ellent mondásosnak tűnik.

Régóta zajlottak a viták, milyen bizonyítékokat lehetne használni az ügyben. Végül a bíró döntötte el, miket zár ki a perből, aminek eredményeképp a Samsung nem tudta végigmondani saját szemszögéből a történetet, amely bizonyíték lett volna arra, hogy a Samsung semmilyen téren nem másolta az almás termékeket, írta a vállalat szóvivője. A Samsung védőbírója, John Quinn azt is cáfolta, hogy bármilyen módon céljuk volt az esküdtek befolyásolása.

Azonban az Apple szerint Quinnek nem sikerült követnie a bírói utasításokat, mivel beszéde hiányos volt, nem tartalmazta azt, hogy ki írta, vagy tárta a nyilvánosság elé a kiszivárgott terveket.

Az alma szimbólum alatt tevékenykedő emberek keddi bevezető beszédének fő pontja az volt, hogy a samsungos készülékek dizájnja drasztikus változáson ment keresztül, miután az iPhone bemutatatásra került. A Samsungnál ezeket meghallva arra hajaznak, hogy bebizonyítsák, hogy az F700 designja már az iPhone előtt tartalmazta azoknak az elemeknek a többségét, amelyeknek másolásával gyanúsítják, és perelik az óriáscéget.

Valószínűleg, ez a vita még durvább hangnemet fog venni. Káosz van már így is, amin nem is nagyon illene csodálkoznunk, hiszen a piac két ekkora szegmensét birtokló óriásvállalat csap össze...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.