Hirdetés
. Hirdetés

Árbevétel-rekordot döntött az ABB

|

A vállalat igazgatósága a 2013. év utáni osztalék növelését javasolta.

Hirdetés

„Ezek a kiváló eredmények, amelyeket egy vegyes üzleti környezetben, a Power Systems visszaesése ellenére produkáltunk, jól mutatják az ABB és a globális csapatunk erősségét,” mondta az ABB CEO-ja, Ulrich Spiesshofer.

Hirdetés

„A széles termékskálánk és a kiterjedt földrajzi hatókörünk tették lehetővé számunkra, hogy nyereségesek legyünk az automatizálás terén, miközben igyekeztünk újra piacvezetői hozamokat elérni az energetikai termékekkel. Bízunk abban, hogy a Power Systems magasabb és stabilabb hozamokat eredményez, miután egyes korábbi projektjeinket befejeztük és sikeresen végigvittük a kockázat- és projektmenedzsment fejlesztésére tett intézkedéseinket.”

„Ismét jó teljesítményeket mutathatunk fel a költségmegtakarítás és a pénzgazdálkodás terén, így lehetővé válik, hogy az ötödik egymást követő évben is magasabb osztalékot fizessünk a részvényeseinknek,” tette hozzá Spiesshofer.

Folytatódott a rövid ciklusú termékek iránti kereslet pozitív trendje 2013 második felében, de ezt ellensúlyozta a nagy projektekre vonatkozó döntések késedelme, ami alacsonyabb megrendelés-állományt eredményezett az év végére. A megrendelések annak hatására is csökkentek, hogy a Power Systems divízióban szigorúbban szelektálnak a megrendelések között.

„Határozott árrés- és pénzciklus-céljaink vannak, amelyek igen fontosak egy ipari vállalkozás egészséges működése szempontjából,” mondta Spiesshofer. „ A jelenlegi tervezési ciklusban elvárt CAGR (összetett éves növekedési ütem) tükrözi a vártnál lassabb globális gazdasági növekedést és a Power Systems divízióban történt változásokat. A célunk az, hogy a következő években vonzó átfogó befektetés-arányos megtérülést biztosítsunk, és továbbra is növeljük a részvényenkénti hozamot az aktuális (2011-2015) tervezési ciklusban. Szeptemberben fogjuk közzétenni a stratégiai terveinket és a hosszú távú pénzügyi céljainkat.”

 

 

„2014-re egy határozott akciótervvel rendelkezünk, amely az organikus növekedésre, a további költségmegtakarításokra, a cash flow-ra és a Power Systems hozamaira fókuszál,” mondta Spiesshofer. „Az erős pénzügyi helyzetünk lehetővé teszi, hogy elérjük ezeket a céljainkat még a bizonytalan időkben is. Határozottan és folyamatosan növelni kívánjuk a részvényesi tulajdon értékét, amelynek az alapja a nyereséges növekedés, az üzleti szempontú együttműködések és az intézkedések következetes végrehajtása.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.