Hirdetés
. Hirdetés

Arculatot (is) váltott Magyarország legnagyobb Microsoft felhőalapú szolgáltatás szállítója

|

Győztes csapaton ne változtass - mondják a futballedzők. Ennek ellenére az IT világban szinte teljesen szokatlan módon Magyarország legnagyobb Microsoft felhőalapú szolgáltatás szállítója mégis megváltoztatta az eddig mindenki által megtanult és megszokott arculatát. Ennek kapcsán kérdeztük meg Mészáros Lászlót, a Kvazar.cloud Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hirdetés

Egy piacvezető vállalat életében viszonylag ritka, hogy megváltoztatja az arculatát, színeit, sőt, a márkájának teljes megjelenését.

Viccesen úgy is fogalmazhatnék, hogy néha a legnagyobbaknak is szükségük van valamennyi megújulásra - vagy önmaguk miatt, vagy, mert a piac megkívánja. Itt elég, ha csak a Pannon GSM-re vagy a Moszkva térre gondolunk. Ez a pillanat nálunk is bekövetkezett, aminek az elsődleges oka, hogy mind szervezetileg, mind működésünkben, mind méretünkben és szolgáltatásainkban akkora változás állt be az elindulás óta, hogy mi sem halogathattuk ezt tovább. Mindez azonban nem okozott jelentős problémát számunkra, hiszen egy dolog mindig is jellemző volt ránk: a bátorság. A génjeinkben van a kísérletezés, az új dolgok kipróbálása. Van, aki azt mondja, járt utat ne hagyd el járatlanért - mi azonban ennek az ellenkezőjét gondoljuk! Azt mondjuk, hogy az örökös próbálkozás és kísérletezés viszi előre a technika és a fejlesztések világát. Elég, ha csak a felhő alapú szolgáltatásokra gondolunk! Ami pár éve a legtöbb hazai vállalatvezető számára szinte teljesen elképzelhetetlen volt, az a mostani munkás hétköznapok egyik legelterjedtebb megoldásává vált.

Hirdetés

Ha lehet ezt a megfogalmazást használni az IT világában, akkor mi a legemberibb változás az Önök életében az összes újítás között?

Lehet, hogy a termékek vagy a szolgáltatások értékesítésében néhányan leköröznek bennünket, de abban biztos vagyok, hogy emberközpontúságban a piacvezetők között vagyunk. Megtanultuk, hogy az ügyfelek nem akarnak olyan céggel dolgozni, amelynek egyedüli célja az értékesítés. Egy másik emberhez akarnak kapcsolódni, valakihez, aki megérti őket, és aki képes szem előtt tartani az érdekeiket. Akivel közös az értékrendjük.

Mészáros László, a Kvazar.cloud Kft. ügyvezető igazgatója

A sok újítás között van olyan, ami nem változik most?

Igen, van. A gondolatiságunk lényege továbbra is ugyanaz marad: hiszünk abban, hogy minden vállalkozás teljesítménye fejleszthető okos és jól megválasztott informatikai, üzleti és marketing megoldásokon keresztül. Ezért a figyelmünket nem csak a partnereinkkel való közös munkára és közös célok elérésére koncentráljuk, de azt sem veszítjük szem elől, hogy minden feladatunkhoz üzleti szempontból közelítsünk. A mi munkánk eredményességének fokmérője ugyanis ügyfeleink mérhető fejlődése, gyarapodása és hatékonyságának javulása.

Hogyan tudná összefoglalni mindazt, amit a megújult Kvazar.cloud az ügyfeleinek kínál?

Az első és legfontosabb, hogy nálunk a technológia megoldások skálázhatóak: ez azt jelenti, hogy ugyanakkora idő és energiaráfordítással bármekkora üzleti volumen lekezelhető - kicsiben és nagyban. Innentől a növekedés már csak választás kérdése. Ezzel párhuzamosan azt is gondoljuk, hogy a technológia csak mély szakmai tudással párosítva vezethet üzleti eredményhez. Ezt úgy is mondhatnám, hogy annak a hajósnak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart, egyik szél sem lesz jó - és ez igaz a technológiára is, ami önmagában semmit sem ér, de ha tudjuk, mire és hogyan akarjuk felhasználni, akkor komoly értékteremtő erővé válik.

Ez azt is jelenti, hogy teljesen másként gondolkodnak, mint a versenytársaik?

Az üzleti fundamentumok szintjén talán nem, de a részletekben egészen bizonyosan. Mi ugyanis nyíltan ki merjük mondani, hogy a mi munkánkban az egész mindig több mint a részek összessége. Ezért aztán nem is célokban, hanem átfogó rendszerekben gondolkodunk. Amit a nagyszüleink úgy fogalmaztak meg, hogy "minden összefügg mindennel" az ma is igaz - csak ma már rendszerek szintjén. Ráadásul talán szinte teljesen egyedülálló és szokatlan módon meg vagyunk győződve az emberi és szakmai tisztesség, a példamutatás fontosságában. Azt gondoljuk, hogy a sikeres üzletek hosszú távon csak és kizárólag emberi értékkel együtt tarthatóak fenn. Ennek megfelelően aztán olyan értékeket szeretnénk képviselni, melyek mások számára is követendő példák lehetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.