Hirdetés
. Hirdetés

Asztali gép helyett notebook

|

A még hordozhatónak nevezhető "desktop replacement" kisebb engedményekkel noteszgépként és asztali gépként is megfelelő.

Hirdetés

Egyre nagyobb részesedést hasítanak ki maguknak a piacból a hordozható számítógépek. Mivel áruk a korábbi években erősen csökkenésnek indult, ezért új PC-k vásárlásakor mind többen döntenek a noteszgép mellett. Természetesen vannak, akiknek az apró masinák nem jelentenek megoldást, mert nagyobb teljesítményre és kijelzőre vágynak - mégsem szeretnének lemondani teljes mértékben a hordozhatóságról. Nekik találták ki a "desktop replacementet", vagyis az asztali PC-t helyettesítő, még hordozhatónak nevezhető gépeket, amelyek némi kompromisszum árán noteszgépként és asztali gépként egyaránt remekül használhatók.

Nem pusztán az asztali gépekhez mért árcsökkenésnek köszönhető a noteszgépek térnyerése, hanem annak is, hogy mára már nincs olyan számítógépes szolgáltatás, amelyet a hordozható gépek ne nyújtanának. Így szinte bármilyen feladatra alkalmasak, amire az otthoni PC-t használhatjuk.

A nagy kijelző és teljesítmény kedvelőinek találták ki mostani tesztünk résztvevőit, amelyek lenyűgöző teljesítményük ellenére kevés helyet foglalnak el, és a lehetőségekhez képest még mobilnak is nevezhetők. A soron következő készülékeket elsősorban az otthoni felhasználók szempontjainak figyelembevételével alkották, irodai társaiknál megnyerőbb külsővel, valamint számos - elsősorban a házimozi lehetőségeket érintő - kényelmi szolgáltatással.

Mielőtt beleugranánk egy gép megvásárlásába, fontos, hogy átgondoljuk, mire van jelenleg szükségünk, és várhatóan mire lesz még az elkövetkező néhány évben. Elvégre noteszgépet általában hosszabb időre veszünk, és bővíteni is nehezebb, illetve költségesebb őket, mint asztali társaikat, legyünk tehát nagyon körültekintőek. Jelenlegi tesztünk résztvevői egytől egyig nagyszerű technikai paraméterekkel büszkélkedhetnek, hiszen mindegyiket erős processzorral szerelték, hatalmas kijelzőjük és saját grafikus kártyájuk van, emellett rengeteg memóriát tartalmaznak. Mindezt persze meg is kell fizetni.

Aktuális mezőnyünk esetében a magas ár egyik legmeghatározóbb tényezője a grafikus kártya. Akik nem szeretnék gépüket játékra vagy valamilyen komolyabb grafikai számítást igénylő tervezői munkára használni, csupán nagy kijelzőre vágynak, azok minden szempontból jobban járnak egy alaplapi grafikus maggal ellátott géppel. Ez egyrészt pénztárcájukra is jótékony hatást gyakorol, másrészt az üzemidő is növekszik valamelyest (de másfél-két óránál többre ekkor se számítsunk).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.