Hirdetés
. Hirdetés

Átlépték az egymilliárdos álomhatárt az okostelefonok

|

2013-ban több mint 1 milliárd okostelefon talált gazdára.

Hirdetés

Tavaly az okostelefon-készülékek piacán a Samsung megerősítette listavezető szerepét, piaci részesedése 2012-höz képest egy százalékponttal 31,3 százalékra emelkedett, az Apple-lé a 2012. évi 18,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent.

Hirdetés

Tavaly először lépte át az okostelefonok értékesítési száma az egymilliárdot - tartalmazza az International Data Corporation (IDC) informatikai piackutató vállalat kedden ismertetett tanulmánya.

Az IDC számításai szerint tavaly 1,004 milliárd okostelefon talált gazdára, ez 38,4 százalékos növekedés 2012-höz képest.

A tavaly eladott összes mobiltelefon-készülék 55,1 százaléka volt okostelefon, amelyeknek az értékesítése először haladta meg a hagyományos mobiltelefonokét.

 

Tavaly az okostelefon-készülékek piacán a Samsung megerősítette listavezető szerepét, piaci részesedése 2012-höz képest egy százalékponttal 31,3 százalékra emelkedett, az Apple cégé a 2012. évi 18,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent. Az okostelefonok piacán harmadik helyezett kínai Huawei piaci részesedése 5,7 százalék volt 2013-ban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.