Hirdetés
. Hirdetés

Átszervezés és leépítések a Borlandnál

|

A Borland Software szerdán jelentette be, hogy megválik 300 alkalmazottjától, ez a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozói létszámának a 20 százaléka.

Hirdetés

A leépítés zöme a cégnek a kaliforniai Cupertinóban lévő központját érinti, és a várakozások éves szinten 60 millió dollár megtakarítással járnak. A cég februárban jelezte, hogy megválik a szoftverfejlesztő eszközök részlegétől, és mostanra úgy tűnik, hogy több, egyelőre meg nem nevezett vevő is jelentkezett.

Szakértők szerint, noha a Borland fejlesztőeszközei az élvonalba tartoznak, a nyílt forráskódú, illetve az ingyenesé vált (pl. az Oracle Java fejlesztőkészlete) eszközök miatt veszített a piacából. A leépítés mellet a cég más szervezeti változtatásokat is végrehajt, így összevonják az ügyféltámogató és a kutató-fejlesztő (R&D) részleget, hogy ezzel is lerövidítsék az ügyfelek problémáira való reakció idejét. Új részleget is létrehoznak, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy a szervezetek belső folyamataira és rendszereire koncentrál majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.