Hirdetés
. Hirdetés

Közösen fejleszt a Microsoft és a Toyota

|

A Microsoft és a Toyota összesen 12 millió dollárt fektet a Windows Azure-ra épülő telematikai rendszer kiépítésébe. A cégek szerint a fejlett és megfizethető telematikai szolgáltatásokat nyújtó globális cloud-platformot már 2015-ben elindíthatják.

Hirdetés

 

 

A Microsoft és a Toyota közös, a Windows Azure platformra épülő telematikai szolgáltatást indít; a 2015-re felálló rendszer az autógyártó elektronikus és hibrid-gépjárműveinek tulajdonosait segíti majd.

A két cég összesen 12 millió dollárt invesztál a Toyota újonnan alapított leányvállalatába, a Toyota Media Service Company-ba: a vállalat digitális informatikai szolgáltatásokat fejleszt majd a japán gyártó ügyfelei számára. Céljuk, hogy négy éven belül egy olyan globális rendszert építsenek fel, amely „világszerte megfizethető árú és fejlett telematikai szolgáltatásokat kínál a Toyota autógyártó ügyfeleinek."

A telematikai rendszerek a telekommunikációs megoldások - például mobil hálózatok - előnyeit egyesítik olyan információtechnológiai fejlesztésekkel, mint a GPS vagy az energiamenedzsment szoftverek.

A két cég közös sajtótájékoztatóján a szakemberek konkrét példákon keresztül mutatták be a rendszer lehetséges alkalmazásait. Ezek egyike például lehetővé tenné a járművek, a felhasználók lakhelye és az elektromos hálózat összekapcsolását, így az autóvezetők könnyen kiszámíthatnák, hogy milyen távolságban van a következő töltőállomás, okostelefonon keresztül ellenőrizhetnék az akkumulátorok töltöttségi szintjét, vagy beállíthatnák a „tankolás" pontos időpontját.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.