Hirdetés
. Hirdetés

Az Albacomp tendergyőzelmei

|

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül két nap alatt már a második nagyértékű tendergyőzelemét jegyezhette a székesfehérvéri vállalat.

Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP 4.4.2.) keretében kiírt, Szentes Kistérség Többcélú Társulását érintő, szélessávú elektronikus műsorleosztó és adatkommunikációs hálózat szolgáltatására szóló nyílt közbeszerzési pályázatot az Albacom Zrt. nyerte.

Pukler Gábor, az Albacomp Zrt. vezérigazgatója és Szirbik Imre, a Szentes Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, országgyűlési képviselő a mai napon szélessávú internet infrastruktúra építéséről - tervezéséről, megvalósításáról és engedélyeztetéséről - szóló szerződést írt alá. A bruttó 328 millió forint értékű megbízás értelmében az Albacomp a szentesi és csongrádi kistérségben valamint Mindszenten 115 kilométer hosszú optikai gerinchálózatot alakít ki, telepíti a szükséges aktív és passzív eszközöket, továbbá a kisebb településrészeken vezetéknélküli hálózatot épít, és biztosítja a gerinchálózat, az előfizetői hálózat és a csatlakozási pontok szolgáltatását és központi felügyeletét. A komplex beruházás keretében a cég a kiépített hálózatot az országos gerinchálózathoz csatlakoztatja.

A pályázatban kiírt program kifejezett célja a kistelepülések periférikus helyzetének csökkentése, a lakosság életminőségének javítása, a térség gazdasági potenciáljának erősítése valamint a térségek (Bács-Kiskun, Békés és Jász- Nagykun- Szolnok megye) közötti belső kohézió elmélyítése.

Rövid időn belül ez a második nagy értékű kivitelezői munka, amit nyílt közbeszerzési pályázat keretében az Albacomp Zrt. nyert. Két nappal ezelőtt a vállalat a Hortobágy-menti térség informatikai fejlesztéseire vonatkozó szerződést írt alá bruttó 374 millió forint értékben. Ennek értelmében az Albacomp az adott települések között 45 kilométer hosszúságban optikai gerinchálózat kialakítását, 70 kilométer helyi koaxiális kábelhálózat telepítését, valamint az optikai hálózat és a helyi hálózatok találkozásához 14 csatlakozási pont létrehozását végzi el - Újszentmargita Közösségi Háza központtal. A projekthez az Albacomp a tervezés, a megvalósítás és az engedélyeztetés mellett öt évre szóló garanciát, rendszertámogatást és hibaelhárítást vállal.

Az elmúlt évben az Albacomp forgalmának jelentős hányada - mintegy öt milliárd forint - közbeszerzés keretében nyert megrendelésből származott. A vállalat a jövőben a megrendeléseken belül szeretne egyre több szolgáltatást - mint például hosszú távú üzemeltetést, rendszerfelügyeletet - értékesíteni: a tervek szerint 2006-ban a forgalom 25, 2008-ban pedig már 50 százaléka szolgáltatásokból fog befolyni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.