Hirdetés
. Hirdetés

Az Alibaba, Kína legnagyobb technológiai cége, hat spin-off vállalatot hoz létre

|

Mind a hat leányvállalat egymástól függetlenül fog működni, a jelenlegi vezérigazgatók és igazgatótanácsok irányításával.

Hirdetés

Az Alibaba kínai technológiai óriásvállalat meglepetésszerűen bejelentette, hogy hat különböző üzleti csoportra akarja szétválasztani magát. A cég állítólag azt tervezi, hogy a hat egység közül legalább ötnek tőzsdei bevezetést kínál, bár egyelőre nem tudni, hogy ez mikor történhet meg.

A szétválasztott vállalatok hat technológiai ágazati területre összpontosítanak majd, köztük a felhőalapú számítástechnikára, az e-kereskedelemre és a logisztikára. A Nikkei Asia szerint az új vállalatok közé tartozik majd a Cloud Intelligence Group, a Taobao Tmall Commerce Group, a Local Service Group, a Cainiao Smart Logistics, a Global Digital Commerce Group és a Digital Media and Entertainment Group.

Mind a hat leányvállalat egymástól függetlenül fog működni, a jelenlegi vezérigazgatók és igazgatótanácsok irányításával. Az összes cég az Alibaba Group égisze alá tartozik majd, amelyet a jelenlegi vezérigazgató, Daniel Zhang vezet. Zhang lesz a Cloud Intelligence Group vezérigazgatója is, amely a vállalat felhő- és mesterséges intelligencia üzletágainak ad otthont.

Hirdetés

Zhang kedden az alkalmazottaknak írt levelében jelentette be a közelgő átszervezést, mondván, hogy az átalakítás segít a vállalatnak "agilisabbá válni, javítani a döntéshozatalt, és gyorsabb reagálást tesz lehetővé a piaci változásokra". Az átszervezés része a "fürgébb szervezeti struktúra" felé való folyamatos elmozdulásnak.

A bejelentés mindössze egy nappal azután történt, hogy a vállalat extravagáns alapítója, Jack Ma visszatért Kínába, miután nagyjából egy évet töltött külföldön. Ma külföldi tartózkodása egybeesett a kínai Covid-19 szigorú korlátozásával, amely a lakosságot, a kisvállalkozásokat és a nagyvállalatokat egyaránt érintette. Azt nem tudni azonnal, hogy Ma hol töltötte az elmúlt egy évet - írja a TechSpot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.