Hirdetés
. Hirdetés

Az alkotók napja

|

A Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából az ASVA, a BSA és a ProArt az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott ünnepséget.

Hirdetés

Az összejövetelen a jogalkotók és a jogvédők a filmes és zenei élet hazai képviselőivel (forgalmazók, szerzők és előadóművészek) együtt emlékeztek meg az emberi alkotótevékenység jelentőségéről. Az ünnepségen megjelenteket Mihály György, az ASVA és Szűts László, a ProArt elnöke, valamint a BSA részéről Sarlós Gábor köszöntötték. Később az egybegyűltek megtekinthették M. Tóth Géza Maestro című, rendkívül szellemesre sikerült, Oscar-jelölt animációs kisfilmjét. A fogadás alatt Bényei Tamás (Hot Jazz Band) bendzsójátékát is élvezhették a vendégek.

Mihály György elmondta, hogy világszerte egyre többen végeznek szellemi tevékenységet. Hazánk versenyképessége azon is múlik, hogy mennyire tartjuk fontosnak, és becsüljük meg a szellemi teljesítményt - az ASVA elnöke szerint köztudott, hogy a magyarok kreativitására nem lehet panasz.

A hazai jogvédő szervezetek tevékenységét bemutató cikksorozatunk a héten indult el a Computerworld Hetilapban. A 17-es lapszámban a BSA-t (Business Software Alliance) ismerhetik meg olvasóink. A BSA-t az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) követi majd a 20-as lapszámban. Természetesen a Proart (Szövetség a Szerzői Jogokért) sem maradhat ki a sorból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.