Hirdetés
. Hirdetés

Az államé lett az IdomSoft

|

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. megvásárolta az IdomSoft Zrt.-t.

Hirdetés

Az állami tulajdonban lévő NISZ Zrt. szakmai felügyeletébe kerül azoknak a nemzetbiztonságilag is fontos, állami feladatokat ellátó informatikai rendszereknek az üzemeltetése és továbbfejlesztése, amelyek megszerzésével biztosítható a nemzeti adatvagyonra vonatkozó törvényi előírások teljesítése.

Annak érdekében, hogy az állam működése szempontjából kiemelt fontosságú informatikai rendszerek működtetése, illetve folyamatos fejlesztése a jelenleginél költséghatékonyabb és biztonságosabb legyen, a kormány még 2012 őszén határozatott hozott az IdomSoft Zrt. közvetett állami tulajdonba vétele lehetőségének megvizsgálásáról.

Az elmúlt közel másfél évtizedben több mint ötven - a közigazgatás alapműködését meghatározó, az állampolgároknak is szolgáltatásokat nyújtó - informatikai rendszert kifejlesztő IdomSoft Zrt. 100%-os részvénycsomagjáért a NISZ Zrt. 1 321 600 000 forintot fizetett.

„Jelentős számunkra a mai nap, mivel sikerült eleget tennünk a kormányzati akaratnak azzal, hogy mától a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. gyakorolja a tulajdonosi jogokat az IdomSoft Zrt. felett. Az IdomSoft megvásárlása nem csak nemzetbiztonságilag, hanem nemzetgazdaságilag is fontos lépés volt, mert a társaság a közszolgáltatási feladatok fejlesztése és üzemeltetése mellett, mind az informatika, mind a közigazgatás terén olyan komoly kompetenciával és tapasztalattal rendelkezik, mely már rövidtávon érdemi költségcsökkentést eredményezhet a magyar állam számára” – nyilatkozta Szabó Zoltán Attila, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.