Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon 1,7 milliárd dollárral szállt be a háztartásirobot-üzletbe

|

Az Amazon részvényenként 61 dollárt fizet az iRobotért, egy teljes egészében készpénzes tranzakció keretében.

Hirdetés

Az Amazon megállapodott a Roomba robotporszívó mögött álló iRobot cég megvásárlásáról egy 1,7 milliárd dolláros üzlet keretében. A Roomba hozzáadódik az Amazon már így is hosszú listájához, amelyen a hozzá tartozó háztartási technológiai cégek szerepelnek.

A vásárlás az Amazon negyedik legnagyobb akvizíciója, a 13,7 milliárd dolláros Whole Foods élelmiszerlánc megvásárlásáról szóló üzlet, az MGM filmstúdió 8,5 milliárd dolláros felvásárlása és a One Medical (egy alapellátási klinikákból álló lánc) megvásárlásáról szóló megállapodás után. Az Amazon részvényenként 61 dollárt fizet az iRobotért, egy teljes egészében készpénzes tranzakció keretében.

A Roomba a legismertebb az iRobot takarító eszközei közül, amelyek közé robotmopok és légtisztítók is tartoznak. Az Amazon a Roombát, a takarítóeszközöket és más okosotthon-eszközöket Alexa virtuális asszisztens segítségével fogja össze.

Hirdetés

"Tudjuk, hogy az időmegtakarítás fontos, és a házimunka értékes időt vesz el, amelyet jobban el lehetne tölteni olyasmivel, amit a vásárlók szeretnek" - mondta Dave Limp, az Amazon Devices vezető alelnöke egy nyilatkozatban.

Az iRobot 2022 második negyedévében 255,4 millió dolláros bevételt hozott, ami 30 százalékos csökkenés az előző évhez képest. Az Amazon második negyedéves eredménye csalódást okozott, a vállalat több mint két évtizede a leglassabb növekedésről számolt be.

Az iRobot takarítóberendezései mögött álló technológia aggodalmakat váltott ki a magánélet védelmezői és a digitális jogvédő csoportok körében, mivel az eszközök az ügyfelek otthonainak feltérképezéséhez használt térbeli adatokat is rögzítik. Az Amazon is tűz alatt állt a közelmúltban, mivel a hírek szerint a cég az elmúlt évben 11 alkalommal adta tovább a Ring ajtócsengők felvételeit a felhasználók engedélye nélkül.

Ahogy egyre több csatlakoztatott eszköz kerül az otthonokba, az Amazonhoz hasonló technológiai vállalatok azt kockáztatják, hogy elidegenítik az ügyfeleket a túlbuzgó adatgyűjtési technikákkal és a tolakodó, "mindig hallgatózó" termékekkel. A Statista adatai szerint az intelligens otthonok piacának bevétele az előrejelzések szerint idén eléri a 115,7 milliárd dollárt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.