Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon egyetlen nap alatt az USA történetének legnagyobb értéknövekedését érte el

|

A média az e-kereskedelmi óriást az "anti-Facebook"-nak nevezi a közösségi oldal előző napi történelmi egynapos esése után.

Hirdetés

Az amerikai e-kereskedelmi óriás, az Amazon pénteken rekordszintű, 190 milliárd dolláros piaci tőkeértékre tett szert, ami a Refinitiv adatai szerint az Egyesült Államok történetében a legnagyobb egynapos részvényérték-növekedés egy vállalatnál.

A vállalat részvényei 13,5%-kal emelkedtek, miután az Amazon csütörtökön késő este kasszasiker nagyságrendű negyedéves jelentést tett közzé, és közölte, hogy 17%-kal emeli az éves amerikai Prime előfizetések árát. A piaci rali az Amazon összértékét 1,6 billió dollár körülire emelte, és lehetővé tette, hogy megelőzze a korábbi rekordtartót, az Apple-t, amely a múlt hónapban 181 milliárd dolláros egynapos nyereséget könyvelhetett el saját negyedéves jelentése után.

Hirdetés

Mindeközben a Meta részvényei szabadesésben zuhantak, miután a Facebook folyamatosan veszíti aktív felhasználóit.

Az Amazon kapitalizációjának megugrása beárnyékolta a Wall Street olyan kedvenceinek értékét, mint az AT&T és a Netflix. Ez egy nappal azután következett be, hogy a Facebook-tulajdonos Meta Platforms részvényei közel 200 milliárd dollár piaci értéket veszítettek, ezzel az eddigi legnagyobb egynapos veszteséget könyvelve el egy amerikai vállalat esetében. A Meta zuhanása a közösségi médiaóriás 2022-es pénzügyi évre vonatkozó borús előrejelzését követte. A Meta pénteken még mintegy 0,3%-kal lejjebb csúszott, és a napot körülbelül 660 milliárd dolláros becsült értéken zárta.

A hatalmas nyereség ellenére az Amazon nem került be a Wall Street három legértékesebb vállalata közé. Az Apple, a Microsoft és a Google-tulajdonos Alphabet tartja az első helyeket, 2,8, 2,3 és 1,9 billió dolláros piaci kapitalizációval.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.