Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon talán nem árulhat e-bookot Kínában

|

A kínai hatóságok vizsgálják, hogy a Kindle áruház értékesíthet-e e-könyveket az országban.

Hirdetés

Az Amazon Kínában indított Kindle áruházát a kínai hatóságok vizsgálják, ugyanis a vádak szerint nem jogosultak arra, hogy az országban e-bookokat értékesítsenek. A kínai GAAP arra kötelezi az országban működő kiadókat, hogy legalább egy licenccel rendelkezzen az alábbi négyből: kiadás, másolás, terjesztés, importálás.

Az Amazon állítólag egyikkel sem rendelkezik, ehelyett egy partnerétől kölcsönözte a licencet, ezt azonban tiltja a törvény Kínában. Bár az Amazon is adott be kérvényt, ami az értékesítéshez szükséges, ennek elfogadására még sokat kell várni.

Addig is kemény konkurenciára számíthat az Amazon a Dangdang, a 360buy, a Hanwang és a Shanda áruházakban, hiszen ezek nem csak több e-könyvet kínálnak, de már lojális vásárlóbázist is kiépítettek Kínában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.