Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD a németeknél pereli az Intelt

|

A szabad verseny védelmében az AMD ezúttal a német hatóságoknál perelte be az Intelt. A cég ellen az EU-ban jelenleg is zajlik már hasonló vizsgálat.

Hirdetés

A benyújtott kereset szerint az Intel német kereskedőkkel kötött olyan megállapodásokat, amelyek sértik a szabad verseny védelmében hozott szabályokat az országban. Az egyik panasz szerint, ami a Financial Times német kiadásában is megjelent, a Media Markt elektronikai bolthálózat megállapodást kötött az Intellel, hogy csak az általuk gyártott processzorokkal szerelt gépeket árulják.

A Német Versenyhivatal szóvivője megerősítette, hogy beérkezett hozzájuk egy ilyen jellegű panasz "az Intel egyik riválisától". Az Európai Szövetség maga is folytat már egy vizsgálatot az Intellel szemben. A munkálatokat a továbbiakban a Versenyhivatallal közösen végzik majd.

Nem ez az első eset, hogy az AMD trösztbotrányba keverte az Intelt: 2005. júniusiában az a vád érte őket, hogy a nagyobb üzleti vásárlókat exkluzív megállapodásokra kényszerítették, illetve kedvezményeket vontak meg olyan partnerektől, akik több processzort vásároltak az AMD-től, mint tőlük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.