Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD kihívta az NVIDIA-t: bizonyítsanak, ne csak mondják

|

Az AMD alátámasztotta a leggyorsabb grafikus kártyája kijelentést a Radeon HD 6990-nél, az NVIDIA ugyanezt a GeForce GTX 590 esetén elfelejtette.

Hirdetés

Minden eltelt nappal egyre fokozódik a küzdelem az AMD és az NVIDIA között. A verseny új magasságokba emelkedett, ugyanis miután az NVIDIA bemutatta a GeForce GTX 590-et, és azt állította, ez a világ leggyorsabb kártyája, az AMD hamar reagált a kijelentésre, és kihívta az NVIDIA-t: bizonyítsák be, ha tényleg gyorsabbnak gondolják (a Radeon HD 6990-nél).

 

A kihívást Dave Erskine az AMD egyik blogbejegyzésén keresztül intézte az NVIDIA-hoz. Mint mondta, a Radeon HD 6990 a legmagasabb eredményt érte el (X3303), amit egyetlen kártya elérhet, az iparágban etalonnak számító 3DMark 11 szoftverrel. Erskine azt is hozzátette, hogy amikor ők jelentették be a "világ leggyorsabb grafikus kártyáját", akkor mellékelték azokat az adatokat, amelyek okán ezt állították.

 

 

 

 

Az NVIDIA a GeForce GTX 590 hivatalos bemutatóján szintén a "világ leggyorsabb grafikus kártyáját" prezentálta, azonban a rekordercímet bizonyító adatokat, eredményeket nem közölte. Az AMD képviselője versenyt hirdetett a riválissal szemben: bizonyítsák is be, ne csak mondják.

 

A Radeon HD 6990 és a GeForce GTX 590 egyaránt dual GPU-s grafikus kártyák, amelyeket úgy építettek, hogy a játékos rendszereket a legmagasabb teljesítménnyel legyenek képesek kiszolgálni, hatalmas felbontások és többmonitoros konfigurációk mellett. Bár a használt GPU-architektúrák merőben eltérnek egymástól, a legtöbb teszt eredménye alapján teljesítményük közel azonos, és a jó választás főként ahhoz kötődik, hogy ki milyen játékot kíván majd futtatni; hiszen mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai. Ezen felül a két vezérlő ára is gyakorlatilag megegyezik, az NVIDIA valódi előnye a kicsivel csendesebb hűtésben teljesedik ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.