Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple akkora árréssel dolgozik, hogy beleszédülünk

|

Egy-egy iPhone-on ötször annyit keres, mint a Samsung a maga mobiljain.

Hirdetés

Hirdetés

A Counterpoint piackutató cég mobilipari adatai szerint 2017 harmadik negyedében az Apple érte el a legnagyobb profitot, megelőzve régi versenytársát, a Samsungot.

Az Apple részesedése 59,8 százalék volt, a Samsungé 25,9 százalék, őket követte a Huawei, az OPPO, a Vivo  és a Xiaomi 4,9, 4,0, 3,1, illetve 2 százalékkal.

A leggyorsabban a kínai gyártók fejlődtek: összesített profitjuk most először éri el a 1,5 milliárd dollárt.  Taktikájuk az árelőnyön alapul: csúcsmodelljeiket jóval az Apple és a Samsung alá árazzák, így még a prémiumpiacon is képesek növekedni.

Az Apple pozícióit az iPhone X várhatóan még tovább javítja: az új modell november 3-án jött ki, de az igazi robbanás 2018 elejére várható.

Az Apple új főhadiszállása Coupertinóban

A Counterpoint szerint az Apple brutális profittal dolgozik: egy-egy iPhone-on több, mint ötször annyit keres, mint a Samsung, és 10-70-szer annyit, mint a kínai gyártók a maguk modelljein.

Az Apple jelenleg mobilonként 151 dolláros haszonnál tart, a Samsung 31 dollárnál, a kínaiak pedig beérik 15 dollárnál is kevesebbel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.