Hirdetés
. Hirdetés

Az ATI felvásárlásokba kezd

|

A leginkább grafikai chipjeiről ismert kanadai vállalat éves közgyűlése kapcsán a vezérigazgató vázolta a közeljövő üzleti terveit.

Hirdetés

Dave Orton jövőképe szerint kiemelt jelentősséggel kezelik az újabb felvásárolható cégeket illetve technológiai megoldásokat. Ezzel az a céljuk, hogy az eddig is legsikeresebbnek számító szórakoztató elektronikai részleget erősíthessék még jobban.

Az ATI bevételeinek jelenleg is közel nyolcvan százalékát teszik ki a szórakoztató elektronikai egység termékei, leginkább a grafikus processzorok és lapkakészletek: az ATI és versenytársa, az nVidia számít a PC grafikus szabványainak vezéralakjának. A cég bevételének csupán húsz százalékát adják olyan kiegészítő tevékenységek, mint a digitális tévévevőkbe és mobiltelefonokba szánt grafikai megoldások.

A felvásárlásokra pont az nVidia-ATI harc miatt van szükség. Az nVidia nemrég vásárolta fel a tajvani ULI vállalatot, amellyel jelentősen beerősítettek az új technológiák terén. Az ATI tervei sem kispályásak: a közel 317 millió dolláros 2005-ös bevételt követően három éven belül az egymilliárd dolláros évi bevételt tűzték ki célul, melynek első lépcsőfoka egy 400 millió környéki 2006-os eredmény lenne. A legelső nagy durranást 2006 második felére ígéri a vezető egy teljesen új chipset bevezetésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.