Hirdetés
. Hirdetés

Az Atos tárgyalásokat folytat Kretinskyvel a Tech Foundations üzletág eladásáról

|

Kretinsky több mint egy évtizeden át építette fel Európa egyik legnagyobb energiaipari csoportját.

Hirdetés

Az Atos francia technológiai tanácsadó vállalat tárgyalásokat folytat Daniel Kretinsky cseh üzletemberrel a Tech Foundations üzletág lehetséges eladásáról - jelentette a Le Monde.

A megbeszélésekre akkor kerül sor, amikor az Atos nem kizárólagos tárgyalásokat folytat az európai Airbus repülőgépipari konszernnel, amely felajánlotta, hogy megvásárolja az Atosból hamarosan kiváló Evidian részleg 29,9 százalékos részesedését, amely olyan eszközöket foglal magába, mint a kiberbiztonsági BDS cég és a szuperszámítógépek.

Hirdetés

"Az Atos vezetősége nem csak az Airbus-szal tárgyal, hanem Daniel Kretinskyvel is aki a cégcsoport történelmi IT-szolgáltatási üzletága, a Tech Foundations iránt érdeklődik" - írta a francia lap. Kretinsky, aki több mint egy évtizeden át építette fel Európa egyik legnagyobb energiaipari csoportját, diverzifikál, és a kiskereskedelemben, a médiában és más területeken kutat befektetések után.

A múlt héten a francia Fnac Darty kiskereskedelmi cég részvényei meredeken emelkedtek, miután egy médiajelentés szerint Kretinsky kész lenne megvásárolni a Ceconomy német elektronikai kiskereskedelmi vállalat 24 százalékos részesedését a vállalatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.