Hirdetés
. Hirdetés

Az EU rábólintott a Sanyo felvásárlására

|

Az Európai Bizottság kedden - bizonyos feltéltelek mellett - engedélyezte, hogy a japán Panasonic fuzionáljon a Sanyo Electric céggel.

Hirdetés

Egy kicsivel ismét közelebb került a Panasonic a Sanyo felvásárlásához, miután tegnap kiadta az engedélyt az Európai Bizottság, amely ugyanakkor feltételeket is szabott az ügylethez. Az EB ugyanis elvárja, hogy a Panasonic váljon meg elemgyártó üzemeitől azokban az országokban, ahol az egyesített vállalat piaci részesedése túl nagy lenne.

A Sanyo felvásárlásával a Panasonic várhatóan 20 százalékkal fogja növelni árbevételét. Emellett a Sanyo a világ legnagyobb lítium-ion elem és akkumulátor-gyártója. A Panasonicnak is van ilyen üzletága, és a kettő egyesítésével a vállalat nagymértékben növelheti piaci súlyát a hibrid gépkocsiknak gyártott akkumulátorok piacán

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.