Hirdetés
. Hirdetés

Az FTX engedélyt kért az FTX Japan és az FTX Europe, valamint a LedgerX értékesítésére

|

Állítólag több mint 110 fél érdeklődik a csődeljárás alá vont 134 vállalat közül egy vagy több megvásárlása iránt.

Hirdetés

Az FTX-et képviselő ügyvédek december 15-én kérelmet nyújtottak be az Egyesült Államok csődbíróságához, amelyben engedélyt kérnek a cég japán és európai fióktelepének, a LedgerX származtatott ügyletek tőzsdéjének és a Embed tőzsdei elszámolási platform eladására. Az FTX által eladni kívánt négy üzletágat csak nemrég vásárolták fel, és az ügyvédek szerint ez egyszerűsíti az eladási folyamatot.

Az ügyvédek megjegyzik, hogy ezen üzletágak mindegyikére nyomást gyakoroltak a szabályozó hatóságok, ami "megérdemel egy gyors értékesítési folyamatot". "Minél tovább szünetel a működés, annál nagyobb a kockázat az eszközök értékére nézve, és annál nagyobb a kockázata az engedélyek végleges visszavonásának" - közölték az ügyvédek.

Az FTX Japan jelenleg az üzleti tevékenység felfüggesztésére és a javításráre vonatkozó végzések hatálya alatt áll, illetve az FTX Europe engedélyeit és működését felfüggesztették. A közlemény arra is rámutat, hogy az FTX november 11-i csődbejelentése óta a vállalkozások elvesztették ügyfeleiket és alkalmazottaikat, ezért úgy vélik, hogy e vállalkozások mostani eladása lehetővé tenné a működés újraindítását, és így maximalizálná az FTX vagyonának értékét.

Hirdetés

Az ügyvédek szerint ezeket a vállalkozásokat nemrégiben vásárolták meg, és viszonylag függetlenül működtek az FTX-től, ami egy esetleges eladási folyamatot sokkal kevésbé bonyolítana meg. Feltételezve, hogy egynél több potenciális ajánlattevő van, az árverések a vállalkozásokra 2023. február 21-én kezdődnének az Embeddel, a másik háromra pedig a következő hónapban kerülne sor.

Állítólag több mint 110 fél érdeklődik a csődeljárás alá vont 134 vállalat közül egy vagy több megvásárlása iránt, és az FTX már 26 titoktartási megállapodást kötött az FTX vállalkozásai vagy eszközei iránt érdeklődő partnerekkel.

Az FTX csődeljárása során különösen a LedgerX-et üdvözölték sikertörténetként: Rostin Behnam, a Commodity Futures Trading Commission elnöke megjegyezte, hogy a céget lényegében "elfalazták" az FTX Groupon belüli többi vállalattól, és "több készpénze volt, mint az FTX összes többi adós vállalatának együttvéve".

Az FTX el akarja adni bukott kriptoimbirodalmának részeit, mielőtt túl sokat veszítenének értékükből, vagy véglegesen visszavonják engedélyeiket, azzal érvelve, hogy ez minden fél érdeke - írja a Cointelegraph.
https://cointelegraph.com/news/ftx-wants-permission-to-sell-ftx-japan-and-ftx-europe-as-well-as-ledgerx

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.