Hirdetés
. Hirdetés

Az FTX összeomlásából származó realizált veszteségek 9 milliárd dolláron tetőztek

|

Vihar egy pohár vízben?

Hirdetés

A heti szinten realizált veszteségek 20,5 milliárd dolláron tetőztek, amikor a Terra Luna összeomlott, és 33 milliárd dollárt értek el, amikor a 3AC és a Celsius összeomlott, a Chainalysis szerint.

A Chainalysis blokklánc-elemző cég megpróbálta perspektívába helyezni az FTX összeomlását, összehasonlítva a tőzsde bedőlése utáni heti realizált veszteségek csúcsát a 2022-es korábbi nagy kriptoösszeomlásokhoz képest - írja a Cointelegraph.

A jelentés szerint a Terra USD májusi depegulációjánál a heti realizált veszteségek csúcsértéke 20,5 milliárd dollár volt, míg a Three Arrows Capital és a Celsius júniusi összeomlásánál a heti realizált veszteségek csúcsértéke 33 milliárd dollár volt. Ehhez képest az FTX-saga során a heti realizált veszteségek a november 7-én kezdődő héten 9 milliárd dolláron tetőztek, és azóta hetente csökkennek.

Hirdetés

Az elemző cég a teljes realizált veszteséget úgy számolta ki, hogy a személyes pénztárcákat vizsgálta, és mérte az eszközök értékét a megszerzésükkor, majd levonta az eszközök értékét akkor, amikor azokat máshová küldték. Az adatok azonban még így is túlbecsülhették a realizált veszteségeket, mivel az egyik pénztárcából a másikba történő bármilyen mozgást eladási eseménynek számoltak.

Míg a Chainalysis adatai a realizált veszteségekre vonatkoznak, addig a CryptoQuant on-chain elemző platform nemrég adatokat osztott meg arról, hogy a Bitcoin nettó nem realizált veszteségei hogyan alakulnak. Megállapította, hogy a BTC nem realizált veszteségei az FTX összeomlását követően -31,7 százalékon tetőztek, szemben a 3AC/Celsius és a Terra Luna összeomlásával, amelyek csak -19,4 százalékot értek el.

A Glassnode elemzési adatszolgáltató cég szerint a bitcoin hosszú távú birtokosai jelenleg akut pénzügyi stresszt élnek át, átlagosan -33 százalékos nem realizált veszteséget szenvednek el. Ez összevethető a 2018-as medvepiac mélypontjaival, ahol a nem realizált veszteség csúcsértéke átlagosan -36 százalék volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.