Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM elhozza a Quantum System One-t Németországba

|

Ez egy olyan fordulópont, amelyből a német gazdaság, ipar és társadalom nagy hasznot fog húzni.

Hirdetés

Az IBM bemutatta első kvantumszámítógépét az Egyesült Államokon kívül. A Quantum System One-t Németországba hozta. Az IBM az új komputert a Fraunhofer Intézettel, Európa legnagyobb alkalmazásorientált kutatószervezetével együttműködve mutatta be.

"A kvantumszámítás új lehetőségeket nyit az ipar és a társadalom előtt. Gyógyszereket és vakcinákat lehetne gyorsabban kifejleszteni, klímamodelleket javítani, logisztikai és szállítási rendszereket optimalizálni, vagy új anyagokat jobban szimulálni. Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, hogy aktívan alakíthassuk a kvantumszámítástechnika gyors fejlődését, ki kell építenünk a szakértelmet Európában" - mondta Hannah Venzl, a Fraunhofer kompetenciahálózat kvantumszámítás koordinátora.

Hirdetés

Az új számítógép már keményen dolgozik, teszteli az energiatároló rendszerek új anyagainak szimulációit, elemzi az energiaellátási infrastruktúrákat, a pénzügyi eszközportfóliókat és a gépi tanulási alkalmazásokhoz szükséges mélytanulás tökéletesítését - a WebProNews jelentése szerint.

"Nagyon örülök Európa legnagyobb teljesítményű kvantumszámítógépe, az IBM Quantum System One németországi bevezetésének. Ez egy olyan fordulópont, amelyből a német gazdaság, ipar és társadalom nagy hasznot fog húzni. A kvantumszámítógépek olyan problémák teljesen új kategóriáinak megoldását ígérik, amelyek még a mai legerősebb hagyományos komputerek számára is elérhetetlenek" - jelentette ki Arvind Krishna, az IBM vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.