Hirdetés
. Hirdetés

Az IDC a közelgő recesszió ellenére fenntartja globális IT- és üzleti szolgáltatási előrejelzését

|

Annak ellenére, hogy a világ főbb gazdaságaiban a számok romlottak az elmúlt hónapokban.

Hirdetés

Az International Data Corporation (IDC) fenntartja a világméretű IT- és üzleti szolgáltatási piacra kiadott előrejelzését. Eszerint az idei nominális dollárban kifejezett árbevétel 2 százalékos növekedésére számít a piacelemző cég. Ez 5,7 százalékos növekedési ütemnek felel meg, ha változatlan devizanemben mérik.

Az IDC még a globális recesszió ellenére is kitart a becslései mellett. A világszintű GDP-növekedés március-április óta romlott, és az augusztusi adatok alapján idén már csak 2,7 százalékos, 2023-ban pedig 2,4 százalékos növekedést várnak.

"Bár a világ főbb gazdaságaiban a számok romlottak az elmúlt hónapokban, a szolgáltatók erős bevételeit, foglalásait és egyéb vezető mutatóit tekintve a világméretű szolgáltatási piac valószínűleg folytatja jelenlegi növekedési pályáját" - mondta Xiao-Fei Zhang, az IDC Worldwide Services Tracker programjának programigazgatója.

Hirdetés

"Emellett az igazi fenyegetést a kínálati oldal jelentheti a szolgáltatók számára: az 1,1 vagy 1,15 feletti könyvek/számlák arány, a 25 százalék feletti lemorzsolódás és a 90 százalék közelébe nyomuló kihasználtsági ráta mellett valamiben vissza kell venni. Egy hűvösebb gazdaság a munkaerőpiaci nyomás enyhülésével valóban segíthet az eladóknak abban, hogy a foglalásokat gyorsabban alakítsák át bevétellé" - tette hozzá.

A 2022-es piaci növekedés az IDC 2022. áprilisi előrejelzéséhez képest enyhe, 12 bázispontos növekedést jelent. Az ötéves összetett éves növekedési ráta (CAGR) most 5,2 százalékra várható, szemben a korábbi 4,9%-os előrejelzéssel - foglalta össze a ConvergeDigest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.