Hirdetés
. Hirdetés

Az IMF globális gazdasági riadót fújt

|

Nem zárható ki a világméretű recesszió, figyelmeztet az intézmény.

Hirdetés

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője, Kristalina Georgieva kijelentette, hogy a világgazdaság kilátásai április óta "jelentősen elsötétültek". A Reutersnek azt mondta, hogy a megnövekedett kockázatok miatt nem zárható ki a jövő évi globális recesszió.

"Kemény lesz '22, de talán még keményebb 2023" - figyelmeztetett az IMF főnöke.

Az infláció globális terjedését, a központi bankok drámai kamatemeléseit, a kínai növekedés lassulását és az Oroszország elleni példátlan szankciókat említette a globális gazdaságokat befolyásoló tényezők között.

Hirdetés

Georgieva jelezte, hogy az IMF a következő hetekben lefelé módosítja az idei évre vonatkozó korábbi, 3,6 százalékos globális növekedési előrejelzését. Ez lenne az alap idei előrejelzésének harmadik lefelé történő felülvizsgálata.

"Háborgó vizeken vagyunk" - jelentette ki Georgieva, megjegyezve, hogy a pénzügyi feltételek hosszabb ideig tartó szigorítása megnehezítené a globális gazdasági kilátásokat. Hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú az elszabadult árak kontroll alatt tartása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.