Hirdetés
. Hirdetés

Az IMF globális kripto-szabványokat és a CBDC-t ajánla a pénzügyi stabilitás érdekében

|

Az IMF által ajánlott új politikák célja a kriptovaluták globális bevezetésével kapcsolatos pénzügyi kockázatok csökkentése.

Hirdetés

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a feltörekvő piacok és a fejlődő gazdaságok számára tett közzé egy sor megvalósítható politikát a pénzügyi stabilitás biztosítása érdekében a globális kriptoadaptáció közepette.

Az IMF hisz a kriptoeszközökben rejlő potenciálban, mert ezek a leggyorsabb és legolcsóbb határokon átnyúló fizetések eszközöj. A jelentés a magas hozamokat, a tranzakciós költségeket és sebességet, valamint a pénzmosás elleni (AML) előírások csökkentését tekinti a kriptoadaptáció elsődleges mozgatórugóinak.

Hirdetés

A kriptoeszközökkel való fokozott kereskedésből eredő pénzügyi stabilitási kihívások ellensúlyozására az IMF a következőt ajánlja: "A politikai döntéshozóknak globális szabványokat kell bevezetniük a kriptoeszközökre, és az adathiányok megszüntetésével javítaniuk kell a kriptoökoszisztéma nyomon követésére való képességüket. A kriptoizációs kockázatokkal szembesülő feltörekvő piacoknak meg kell erősíteniük a makrogazdasági politikákat, és meg kell fontolniuk a központi banki digitális valuták (CDBC) kibocsátásának előnyeit."

Az IMF jelentéséből kiderül, hogy a kriptopiac értékelése a Bitcoin (BTC) mellett a stabilcoin-kínálat erőteljes növekedésével együtt a Bitcoinon (BTC) túlra is kiterjedt. Az IMF hároméves adatai azt mutatják, hogy a nem stabilcoin kriptoeszközök, például a Bitcoin kockázattal korrigált hozamai összehasonlíthatóak más mainstream benchmarkokkal, például az S&P 500-zal.

A CDBC-kibocsátás mellett az IMF továbbá "a kockázattal arányos és a globális stabilcoinokéval összhangban lévő szabályozást" ajánl. A CBDC bevezetésén túlmenően a dollármentesítési politikák segítenek a kormányoknak a makroszintű pénzügyi kockázatok kezelésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.